Uutiset

Amerikkalaisviestimet: Trumpin ex-kampanjapäällikköä syytetään yrityksestä vaikuttaa todistajiin

Washington
05.06.2018, 07:51

Ulkomaat

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin entistä kampanjapäällikköä Paul Manafortia syytetään yrityksistä vaikuttaa todistajiin, joiden on määrä todistaa Manafortia vastaan nostetussa oikeusjutussa rahanpesusta ja veropetoksesta. Asiasta kertovat muun muassa New York Times ja Washington Post.
Trumpin vaalikampanjan Venäjä-kytköksiä tutkiva erikoissyyttäjä Robert Mueller sanoo Manafortin rikkoneen ehtoja, joilla hänet päästettiin vapauteen odottamaan oikeudenkäyntiä. Hän pyytää oikeutta muuttamaan ehtoja tai jopa lähettämään Manafortin vankeuteen oikeudenkäyntiä odottamaan.
Syyttäjän mukaan Manafort on yrittänyt ottaa todistajiin yhteyttä puhelimitse, välikäsien kautta ja salatulla viestiohjelmalla. Kaksi todistajaa oli antanut saamansa viestit liittovaltion poliisin nähtäväksi asian tutkimista varten.
Manafortia vastaan nostetut syytteet ovat osa Muellerin Venäjä-tutkintaa. Hänellä on laajat valtuudet nostaa syytteitä mistä tahansa asiasta, joka nousee esiin tutkinnan yhteydessä.
Syytteiden nostaminen antaa Muellerille mahdollisuuden tarjota syytetyille sopimusta, jossa nämä tekevät hänen kanssaan yhteistyötä ja paljastavat kaikki tietonsa lievemmän tuomion toivossa.

https://www.nytimes.com/2018/06/04/us/politics/paul-manafort-mueller-witness-tampering.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region&region=top-news&WT.nav=top-news
https://www.washingtonpost.com/local/public-safety/mueller-accuses-paul-manafort-of-witness-tampering/2018/06/04/df8fd2c4-685b-11e8-bf8c-f9ed2e672adf_story.html?utm_term=.40ff3b9c7a4c

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic