fbpx
Uutiset

Ammatillisesta koulutuksesta huolestuneet demarit vaativat kriisikokousta

Eduskunnan kyselytunnilla demarit tenttasivat kokoomuslaista opetusministeri Sanni Grahn-Laasosta ammatillisen koulutuksen tilasta.

SDP:n mukaan ammatillisen koulutuksen uudistuksen toteutumisessa on ollut ongelmia. Puolue vaati opetusministeriä kutsumaan koolle kriisikokouksen, jossa pohdittaisiin, miten ammatillinen koulutus saataisiin jälleen kuntoon.

Vastauksessaan Grahn-Laasonen korosti pitävänsä tiiviisti yhteyttä ammatillisen koulutuksen kentän kanssa. Ministerin mukaan on tärkeää, että lainsäädännön kunnolliseen toimeenpanoon panostetaan.

– Opiskelijat ihmettelevät kotona, kun heillä ei ole riittävästi opetusta. Vaikuttaa siltä, että meillä on käsillä vakava tilanne, ja kouluvuosi on vasta alkanut, SDP:n kysymyksen esittänyt Pilvi Torsti ihmetteli.

Grahn-Laasosen mukaan se, että nuori jää oman onnensa nojaan, on ammatillisen koulutuksen lainsäädännön vastaista.Sanailua vanhoista teoistaVälihuudot yltyivät täysistuntosalissa, kun Grahn-Laasonen viittasi vastauksissaan pariin kertaan edellisen hallituskauden toimiin.

Grahn-Laasonen totesi esimerkiksi, että “tehty reformi on parempi kuin ei reformia ollenkaan”, kun kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) kritisoi uudistukseen jääneitä valuvikoja. Gustafsson toimi opetusministerinä vuosina 2011-2013.

Kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mukaan nykyisen hallituksen ministerien pitäisi kantaa vastuuta teoistaan.

– Teillä on nyt kolme ja puoli vuotta ollut kaikki valta Suomessa järjestää myös ammatillinen koulutus, Heinäluoma sanoi.

Asiasanat

Menot