Uutiset

Ammattilaiset taistelevat paremmuudesta Linna Golfissa

Linna Golfissa käynnistyy tänään Suomen golfammattilaisten järjestön PGA:n mestaruuskilpailut. Kilpailuun osallistuu tänä vuonna yhteensä 56 PGA:n jäsentä ja voittaja ratkeaa perjantaina.

Kilpailun alla järjestetyssä Pro-Am-tapahtumassa vieraili myös eurooppalaisen golfin nokkamiehiä, kun britit David McLaren, Jeremy Slessor ja Ian Randell osallistuivat amatöörien ja ammattilaisten väliseen mittelöön.

Jeremy Slessor johtaa Linna Golfin suunnitellutta European Golf Designia. Hän kertoo, että kenttä on kypsynyt hyvin rakentamisen jälkeen. Laadun säilyttäminen vaatii työtä.

– Jatkuvasti pitää etsiä heikkouksia ja korjata niitä, ja se täällä osataan. Hyvä kenttä on kuin mukava kenkäpari, muotoutuu käytössä sopivaksi, Slessor sanoo.

Linna Golf sopii niin harrastelijapelaajalle kuin ammattilaisellekin. Slessorin mukaan tämän tasapainon löytäminen ei ole aivan yksinkertaista.

– Olisi helppoa suunnitella joko todella helppo tai todella vaikea kenttä. Täällä joka väylällä on ainakin kaksi eri kulmaa, mikä tekee kentästä mielenkiintoisen, Slessor sanoo.

Kaunis ympäristö ei riitä

European Tour Courses -ketjun johtaja David McLaren kertoo myös olevansa tyytyväinen siihen, kuinka Linna Golf on kehittynyt vuosien varrella. Kenttä on osa McLarenin johtamaa ketjua ainoana Suomessa.

– Linna Golf on kuulunut ketjuumme jo lähes kymmenen vuotta ja olen nähnyt kuinka paikka on kasvanut yhdeksi Euroopan hienoimmista golfkentistä, McLaren kehuu.

Hänen mukaansa myös pelaajat arvostavat Linna Golfia. Kokonaisuus on Hämeenlinnassa kohdillaan.

– Pelkkä kaunis ympäristö ei vielä riitä, sillä monet golfkentät ovat kauniilla paikoilla. Täällä kuitenkin myös kentän suunnittelu ja muut palvelut sopivat kaikki yhteen.

Linna Golf soveltuu hyvin ammattilaiskilpailujen areenaksi hankaluutensa vuoksi. Vuonna 2009 kentällä pelattiin Challenge Tourin osakilpailu.

McLaren ennakoikin, että tulevina vuosina Hämeenlinnassa saatetaan nähdä esimerkiksi Euroopan Tourin kilpailu. Isojen kilpailujen toteutuminen on kuitenkin lopulta kiinni rahoituksesta.

Slessorin ja McLarenin kanssa Hämeenlinnassa vieraillut Ian Randell on Euroopan PGA:n toimitusjohtaja ja myös Yhdysvaltain ja Euroopan välisen Ryder-cupin Euroopan johtaja.

– Työni on kehittää PGA:ta, ammattilaisia ja ennen kaikkea itse golfia. Tällä hetkellä on tärkeää kouluttaa hyviä valmentajia ja tuoda peliä esille maailmalla, Randell sanoo.

Hänen mielestään eurooppalaiseen golfiin tarvitaan vahvuutta ja syvyyttä. Tässä tavoitteessa olennaista on uusien pienten maiden, kuten Viron ja Latvian kehityksen edistäminen.

Vuoden päästä arvostettu amatöörikisa

Linna Golf on nyt pelattavan ammattilaiskilpailun lisäksi valittu myös ensi kesänä käytävän Euroopan amatöörien joukkuemestaruuskilpailun näyttämöksi. Linna Golf on ensimmäinen suomalainen golfkenttä, joka saa kilpailun järjestettäväkseen.

Vuoden 2014 heinäkuussa järjestettävään kilpailuun osallistuu 16 Euroopan parasta maata kuuden hengen joukkueilla.

Kaksi ensimmäistä päivää pelataan lyöntipelinä ja tämän jälkeen joukkueet erotellaan kahdeksaan parhaaseen ja kahdeksaan heikommin menestyneeseen. Kolme seuraavaa päivää pelataan reikäpeleinä, ja näin ratkaistaan kilpailun voittaja.

Vuonna 2010 Hämeenlinnassa kilpailtiin henkilökohtaisista amatöörimestaruuksista.

– Joukkuekilpailu on jopa arvostetumpi kuin yksilökilpailu, sillä jokaisessa joukkueessa kilpailee kuusi pelaajaa. Joukkueet kertovat paremmin maan tasosta kuin yksittäinen pelaaja, sanoo Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo.

Hänen mukaansa amatöörikilpailun saaminen Suomeen oli tärkeää, sillä se tukee hyvin suomalaisen ammattilaisgolfin nousua.

Suomen joukkueen tavoite ensi kesän kilpailussa on selvä.

– Kahdeksan parhaan joukkoon tähdätään. Viimeisten päivien reikäpelissä kaikki onkin sitten auki. Tässä kilpailussa karsitaan myös pelaajia syksyllä 2014 käytävään MM-kilpailuun, Keskitalo kertoo. ( HäSa)

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic