Uutiset

Ammattiylpeys piti lukemat tiukkana Oulussa

Hämeenlinnan Pallokerho pelaa tyhjiössä, mutta se ei näkynyt lauantaina Oulun Kärppien kotihallissa. Kolme kertaa tällä kaudella Kärpät voittanut HPK pystyi pitämään ottelun tiukkana loppuun saakka, vaikka ei maalipaikoilla herkutellutkaan.

-HPK näytti, miten paineettomassa tilanteessa voi pelata hyvin ja yrittää, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta kehaisi.

HPK:n peleihin seitsemän pelin huilin jälkeen palannut Ville Hämäläinen ei ole viime aikoina juuri miettinyt sarjataulukkoa.

-Minulle oli nyt tärkeintä, että pääsin itse pelaamaan, Hämäläinen sanoi.

HPK voisi toisenlaisella asenteella kaarrella pitkin kaukalon laitoja ja odottaa kesälomaa. Sen sarjapaikka varmistui lopullisesti lauantaina, kun Tampereen Ilves sai Raumalla Lukolta vain pisteen. Ilves on HPK:ta jäljessä kolmetoista pistettä, kun sillä on enää neljä peliä jäljellä.

-Olemme puhuneet joukkueen sisällä paljon siitä, että täytyy olla ammattiylpeyttä hoitaa sarja kunnialla loppuun, ja pelataanhan tässä ensi kauden työpaikoistakin.

Jalkavaivasta kärsineellä Hämäläisellä ei ole sopimusta mihinkään ensi kaudeksi.


Tasoitus ?oli lähellä

Ottelu oli erikoinen, sillä Kärppien maalivahti Johan Backlund torjui kahdessa ensimmäisessä erässä yhteensä seitsemän kertaa, mutta päätöserässä HPK pommitti 15 laukausta.

Pari minuuttia ennen loppua Niko Niemisellä oli huippupaikka ja Arsi Piispasellakin oli mainio tilaisuus sutia tasoitus paluukiekosta loppuminuuteilla.

-Se oli korkeimman hallussa, Aravirta huokasi.

Päätöserässä HPK sai linjojaan suoremmaksi ja sai pelata yhteensä viisi minuuttia ylivoimaa.

Kärpissäkin piipahtanut Marko Luomala teki ylivoimalla Milan Kytnarin oivasta syötöstä 1-1 ylivoimalla erän alussa. Miikka Salomäen voittomaali tuli halvalla tavalla, sillä Jari Viuhkola pääsi luikahtamaan tilanteessa maalin eteen liian helposti.

Ottelun avausmaalin upotti Juha-Pekka Haataja paluukiekosta toisessa erässä.

HPK:n maalilla Mika Järvinen esitti koko repertuaarin torjuntataidoistaan ja ehti kiekon tielle 27 kertaa.


Jo seitsemäs ?putkeen

Kovassa kevätkunnossa pelaava Kärpät ehti tukehtua HPK:n aktiivisuuteen kolmesti tällä kaudella, mutta onnistui nyt voitollaan pitämään paikkansa kuuden parhaan joukossa.

-Se on jännä juttu, että joka vuosi näitä pareja tulee liigassa, Hämäläinen totesi joukkueiden keskinäisestä tilastosta.

Tappio oli HPK:lle jo seitsemäs putkeen. Kärpät on ottanut perätysten kuusi kolmen pisteen voittoa.

Ottelun erikoisuus oli puolustajapulasta kärsivän oululaisjoukkueen veto heittää puolustajaksi sarjan pienin pelaaja Joonas Komulainen. 166-senttinen pelimies selvisi yllättävän hyvin takalinjoilla. (HäSa)

Päivän lehti

24.1.2020