fbpx
Uutiset

Ampuja tappoi neljä ihmistä tiistaina Australian Darwinissa – Tekijä kulki ympäri kaupunkia ja etsi Alex-nimistä ihmistä

Poliisi on vahvistanut, että 45-vuotias tekijä etsi Alex-nimistä henkilöä. Poliisi on löytänyt kyseisen henkilön, joka oli tapahtuma-aikaan kaukana Darwinin kaupungista.
Neljä ihmistä kuoli tiistaina ammuskelussa Australian Darwinissa. Tekijäksi epäilty on 45-vuotias mies, joka oli parhaillaan ehdonalaisessa. Silminnäkijöiden mukaan tekijä etsi Alex-nimistä henkilöä. Kuva: MICHAEL FRANCHI
Neljä ihmistä kuoli tiistaina ammuskelussa Australian Darwinissa. Tekijäksi epäilty on 45-vuotias mies, joka oli parhaillaan ehdonalaisessa. Silminnäkijöiden mukaan tekijä etsi Alex-nimistä henkilöä. Kuva: MICHAEL FRANCHI

Aseella varustautunut mies tappoi neljä ihmistä ja haavoitti yhtä Darwinin kaupungissa Australiassa tiistaina. Tekijä ampui yhteensä seitsemässä eri paikassa.

Kaikki uhrit ovat miehiä. Australian yleisradioyhtiö ABC kertoo, että yksi uhreista on tunnistettu 33-vuotiaaksi taksinkuljettajaksi. Kolme muuta uhria ovat iältään 52-, 57- ja 75-vuotiaita. Lisäksi välikohtauksessa haavoittui 22-vuotias nainen.

Tekijäksi epäilty 45-vuotias mies otettiin kiinni noin tunti sen jälkeen, kun ensimmäisen ammuskelut havaittiin. Tekijä on poliisille entuudestaan tuttu. Hän on viettänyt hiljattain yli vuoden vankilassa ja ollut ehdonalaisessa tammikuusta saakka. Tekijän epäillään käyttäneen tekovälineenä laitonta haulikkoa.

Poliisin mukaan tapausta ei tutkita terroritekona. Tekijän arvellaan toimineen yksin.

Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa. Poliisi on kuitenkin vahvistanut, että ampuja etsi Alex-nimistä ihmistä.

Ensimmäiset havainnot ammuskelijasta tehtiin Palms-hotellilla aivan Darwinin keskustan tuntumassa. Useat silminnäkijät kuulivat ampujan kulkevan ympäri hotellia kysellen: “Missä Alex on?”. Poliisi on tunnistanut tekijän etsimän Alex-nimisen henkilön ja puhuttanut tätä. Hän ei ollut tapahtuma-aikaan Darwinissa.

Yleisradioyhtiö ABC:n mukaan ampuja jatkoi Palms-hotellista vielä kuuteen muuhun kohteeseen, joissa hän jatkoi ammuskelua. Tekijä käytti päivän aikana useita ajoneuvoja, joilla hän liikkui kohteesta toiseen.

Verisin teko vuosiin

Australian aselaki on maailman tiukimpia. Maa muutti aselakia historiansa verisimmän joukkoampumisen jälkeen vuonna 1996. Tuolloin Tasmaniassa tapahtuneessa, Port Arthurin verilöylynä tunnetussa joukkoampumisessa kuoli 35 ihmistä ja haavoittui useita.

Tiistainen ampumavälikohtaus on yksi väkivaltaisimpia iskuja Australiassa vuosiin. Viime vuonna seitsemän ihmistä kuoli joukkoampumisessa Länsi-Australian Margaret Riverissä. Teko oli pahin joukkoampuminen sitten vuoden 1996.

Menot