Uutiset

Angela Merkel vakuutti olevansa kunnossa täristyään taas – kolmas kohtaus tuli tapaamisessa Antti Rinteen kanssa

Rinne tapasi Merkelin keskustellakseen ajankohtaisista EU-asioista.
Merkel tärisi kolmannen kerran julkisuudessa tavatessaan Suomen pääministerin. Kuva on EU-huippukokouksesta kesäkuulta. Kuva: OLIVIER HOSLET
Merkel tärisi kolmannen kerran julkisuudessa tavatessaan Suomen pääministerin. Kuva on EU-huippukokouksesta kesäkuulta. Kuva: OLIVIER HOSLET

Saksan liittokansleri Angela Merkel on nähty tärisemässä julkisuudessa kolmannen kerran kuukauden sisään, kertoo Reuters.

Tämänkertainen tärinäkohtaus tapahtui, kun Merkel tapasi Suomen pääministeri Antti Rinnettä (sd.), joka oli vierailemassa Berliinissä.

Tapaamisen ohjelmassa olivat ajankohtaiset EU-asiat, kuten unionin monivuotiset rahoituskehykset, oikeusvaltiokysymykset, EU:n laajentuminen, ilmastoasiat sekä EU:n ja Yhdysvaltojen väliset suhteet, etukäteen on tiedotettu.

Merkel tärisi seistessään ulkona Rinteen kanssa. Reutersin mukaan hän huojui seistessään paikoillaan ja näytti epämukavalta. Merkel ja Rinne seurasivat sotilasseremoniaa.

Saksan hallituksen tiedottaja kuitenkin vakuutti, että liittokansleri oli kunnossa ja että valtionpäämiehet jatkoivat tapaamistaan suunnitellun mukaisesti.

Tapaamisen jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa myös Merkel vakuutti voivansa hyvin. Merkel hymyili tiedotustilaisuuden aluksi ja puhui sujuvasti.

Ihmisten ei tarvitse huolehtia minusta, hän kuittasi asian.

Kolmas kerta kuukauden sisään

Merkel on aiemmin saanut tärinäkohtauksen kahdesti kesäkuun loppupuolella, ensin tavatessaan Ukrainan uutta presidentin Volodymyr Zelenskyin ja myöhemmin esiintymisessä Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin rinnalla.

Saksan hallinto on edelliskohtausten jälkeen vakuuttanut Merkelin olevan kunnossa. Aiemman tärinän on arveltu johtuneen muun muassa nestehukasta.

Tapahtuneet ovat herättäneet huolta Merkelin terveydentilasta. Asiasta on kuitenkin keskustelu Saksassa verrattain vähän, kertoo The New York Times, jonka mukaan asia johtuu saksalaisten kunnioituksesta yksityisyyttään kohtaan.

64-vuotiaalla Merkelin sairashistoriassa ei ole tietoja vakavista sairauksista.

 

Juttu päivitetty 10.7. klo 15.15: päivitetty otsikkoa, täydennetty Merkelin ja hallituksen tiedottajan kommentit sekä lisätty viimeinen lause.