Uutiset

Angola: Emme tuoneet noitatohtoria futiksen MM-kisoihin

Angolan ja sen entisen siirtomaaisännän Portugalin välit eivät ole kovin lämpimät jalkapallon MM-kisoissa. Afrikan maa kiistää Portugalin lehdistössä olleen väitteen, jonka mukaan Angola olisi tuonut MM-kisoihin mukanaan noitatohtorin.

Angolan valmentaja Luis Oliveira Goncalves närkästyi uutisoinnista.

– Mielestäni se osoittaa kunnioituksen puutetta joukkuettani kohtaan. Me työskentelemme tieteellisesti, ja Angolan valmentajat ovat käyneet samoja parhaita kouluja kuin Portugalin ja muun Euroopan valmentajat, Goncalves suomi.

Angola ja Portugali ehtivät jo kohdata vihreällä veralla MM-kisoissa. Portugali voitti niukasti 1-0, mitä on pidetty hyvänä saavutuksena Angolalta.

Meksikossa noitatohtorien futisapuun suhtaudutaan myönteisemmin kuin Angolassa. Meksikon ”suurnoita” tekee kisojen aikana päivittään kaksi rituaalia maan jalkapallojoukkueen hyväksi.
Suurnoita on ennustanut, että Meksiko pääsee kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Hänen mukaansa MM-kullan vie Saksa lyömällä finaalissa Brasilian.

Epäilty pommi olikin olutta

Japanin poliisi on vetänyt pommiepäilyssään vesiperän – vai pitäisikö sanoa olutperän. Iizukan kaupungin poliisiasema ja lähitalot evakuoitiin, kun asemalta löytyi epäilyttävä paketti. Pommiekspertit avasivat laatikon varovasti, ja sisältö paljastui oluttölkeiksi.

Poliisit huomasivat varhain iltapäivällä sanomalehtiin käärityn paketin, jonka joku oli jättänyt poliisiaseman oven sisäpuolelle.

Hälytyksen jälkeen asema ja viisi lähitalojen perhettä evakuoitiin. Sitten paikalle kiidätettiin pommien purkuyksikkö, joka kaivoi lopuksi nolona esiin paketin oluttölkit.

Kukaan aseman poliiseista ei ole tunnustautunut olutpaketin omistajaksi.

Laiton bikininakuilu kääntyi voittoisaksi bisnekseksi

Paljastelu julkisella paikalla kääntyi tuottoisaksi uusseelantilaiselle entiselle striptease-tanssijalle. Lisa Lewis päätti viihdyttää rugby-pelin yleisöä esiintymällä pelkissä bikineissään.

Katsojat eivät kuitenkaan kauaa ehtineet nauttia Lewisin yllättävästä yhden naisen esityksestä, kun poliisit pidättivät naisen siveettömästä käytöksestä. Oikeus ropsaisi Lewisille vajaan 200 euron sakot perjantaina.

Summa sai kuitenkin naisen kiljumaan riemusta. Sakkoja pelätessään Lewis oli perustanut nettiin huutokaupan bikineistään. Oikeuden päätökseen mennessä korkein tarjous oli kivunnut jo liki 2 000 euroon.

– Olen todella otettu. Ihmiset, jotka eivät edes tunne minua, voivat olla niin anteeksiantavaisia menneisyydelleni, sirkutti Lewis oikeuden istunnon jälkeen radiohaastattelussa.

Lewis toivoo olevansa selkkauksen jälkeenkin tervetullut seuraamaan rugby-pelejä.

STT

Päivän lehti

11.7.2020