fbpx
Uutiset

Anitan sydän jaksaa rakastaa!

Viime kesän show Allinnan montussa huipentui, kun sade liotti Anita Hirvosen hameen tarran, hame valahti ja pöksyt paljastuivat. Eikä sillä kertaa “de va kukku de” vaan ihan totta!

– Se oli sateen aiheuttama vahinko, mutta siitä meno sen kuin parani. Seuraavana iltana hame putosi jo tahallaan ja alta löytyi pitsipöksyä. Viimeinen näytös paljasti sitten jo stringit ja kimallusta pakaroissa, nauraa aurinkoinen Anita Hirvonen, jolta yleisö on oppinut odottamaan räväkkää ja vauhdikasta menoa.

Suomalaiset rallattavat Anitan sellaisia ikihittejä kuin Ans kattoo ny, Ei itketä lauantaina, Et usko kuinka koskeekaan ja Sydän rakastaa. 1960-luvulla seksipommiksi lanseerattu Anita on pysynyt sävähdyttävänä artistina, jonka elämää seurataan uskomattoman tarkkaan. Niinpä artisti kantaa myös vastuuta yleisöstään pitämällä huolta välittämästään sanomasta.

– Raittius on yksi tärkeimpiä elämäni ja jokaisen ihmisen elämän kulmakiviä. Ilman raittiutta ei mikään elämässäni olisi mennyt näin hyvin.

Jorma Weneskosken yhtyeen solistina 1965 tanssiyleisön suosioon noussut Anita on saavuttanut elämässään kaiken haaveilemansa. Hän kertoo jo pikkuisena tyttönä haaveilleensa pop-laulajan urasta ja esiintymisestä. Keikkailu ja julkisuus alkoi parikymppisenä. Kiltti, iloinen ja auttavainen tyttö huomasi pian joutuneensa keskelle armotonta elämää.

Rauhaa rakastava, kaikkien kanssa ystävä ja pienetkin ristiriidat heti sovitteleva Anita ei päässyt yleisönsä julmuutta karkuun. Kun nuori artisti haluttiin seksipommin muottiin, lehtiin otettiin kuvia pikkubikineissä ja esiteltiin vihjailevaa pintaa. Kuvat jakoivat yleisön odotetusti kahteen leiriin, mutta samalla Anitan levyt myivät.

– 1980-luvulla sitten alkoi oikea kultalevyjen esiinmarssi. Oli upea tunne, kun sai ensimmäisen kultalevyn vuonna 1980! Ihan yhtä mahtavaa oli ollut kuulla äänensä ensimmäistä kertaa radiosta ja tajuta, että se olen minä!

Kultalevyjen aika oli myös avioliiton aikaa Pasi Rissasen kanssa. Ero Pasista tuli 1990-luvulla, mutta Pasin yhtye La Strada on yhä Anitan keikkayhtye. Keikkaa riittää hullun lailla. Syntymäpäivänäänkin Anita on laivalla useamman päivän pituisella esiintymismatkalla.

Keikkoja on 12-15 kuukaudessa, mutta niiden välissä Anita rakentaa parhaillaan taloa Riihimäen Uhkolaan. Uusi koti nousee tontille, jolla kasvaa vanhoja omenapuita ja marjapensaita odottamassa viherpeukaloa nostamaan kasteluvettä vinttikaivon syvyyksistä. Ensi kesänä Anita puuhaa puutarhassaan. (HäSa)

Menot