fbpx
Uutiset

Ankkuri jatkaa toistaiseksi ennallaan

Hämeenlinnan moniammatillisen Ankkuri-tiimin toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Kaupunki ei vähennä sosiaalityöntekijän työpanosta tiimissä niin kauan kuin tämä tekee lyhennettyä työviikkoa. Sen jälkeisestä ajasta ei ole päätöstä.

Ankkuri on nuorten rikoksentekijöiden ja uhrien auttamista varten perustettu työryhmä. Siihen kuuluu poliisi, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä ja puolipäiväinen nuorisotyöntekijä. Tiimin työnä on puuttua nuorten pieniinkin rötöstelystä johtuviin ongelmiin heti ja ehkäistä siten kierteen syntyminen.

Hämeenlinnassa kehitetty toiminta on osoittautunut niin tulokselliseksi, että se vakinaistetaan ensi vuoden alussa myös Forssassa ja Riihimäellä

Hämeenlinnan kaupunki tarvitsee lisää työvoimaa sosiaalipäivystykseen saadakseen sen toimimaan lain edellyttämällä tavalla ympärivuorokautisesti. Mikäli tehtävään otetaan resursseja Ankkurilta, ennaltaehkäisevä työ kärsii pahoin. Ankkurilla on vuosittain yli tuhat tehtävää Hämeenlinnassa ja naapurikunnissa.

Kaupungin palvelujohtaja Eija Leppänen sanoo toivovansa, että Ankkurissa säilyisi täysiaikainen sosiaalityöntekijä, mutta kaupungin tilaajapuoli edellyttää heiltä osallistumista sosiaalipäivystykseen.

-Niin kauan kuin ankkurin sosiaalityöntekijä tekee nelipäiväistä viikkoa, voimme hoitaa päivystyksen säästyneellä palkkarahalla. Työntekijän palattua viisipäiväiseen viikkoon tilanne voi muuttua, hän kertoo.

Ankkurin psykiatrinen sairaanhoitaja Tarja Rannikko kertoo, että tiimin poliisijäsen jää piakkoin eläkkeelle ja on jo lomalla. Hänen tilalleen on ensi vuoden alusta tulossa toinen poliisi. Siihen saakka poliisin työpanos saadaan Hämeenlinnan poliisilaitoksen muilta tutkijoilta.

-Perheväkivaltatapauksissa tutkija on tähänkin asti yleensä tullut tiimin ulkopuolelta. Lastensuojelutapaukset hoitaa Ankkuri-poliisi. (HäSa)

Menot