fbpx
Uutiset

Anna Boricheva palaa pelihommiin

Anna Boricheva, 37, palaa HPK:n naisten lentopallojoukkueeseen pelaajaksi.

Boricheva päätti viime kevään HPK:n mestaruusjuhlien jälkeen siirtyä pelihommista joukkueenjohtajaksi. Hän jatkaa edelleen joukkueenjohtajana, mutta on nyt myös joukkueen pelaajavahvuudessa.

Uuden vahvistuksen hankinta tuli HPK:lle ajankohtaiseksi joulukuussa, kun Hillary Hurley siirtyi Hämeenlinnasta Etelä-Korean liigaan. Nuori yhdysvaltalaispelaaja Michelle Strizak kävi Kerhon testissä, mutta ei saanut sopimusta.

– Ajattelin, miksi lähtisimme merta edemmäs kalaan. Tiedämme, mitä Annalta saamme ja Anna tuntee hyvin meidät. Ulkomaisilta agenteilta on tähän aikaan vuodesta tarjolla vain ylijäämäpelaajia tai nuoria yliopiston päättäneitä pelaajia, jotka eivät Suomen liigassa pärjää. Viime vuonna saimme ulkomaalaisissa lottovoiton, mutta ei niin usein käy, sanoo HPK:n toiminnanjohtaja Ville kalliomäki.

– Annalle ei tarvitse selvittää asioita alusta alkaen. Tunnen hänet hyvin ja hän tuntee minut hyvin. Anna on huippu-urheilija ja hän tietää, mitä pitää tehdä. Uskon, että hän on täysin valmis pelaamaan kuukauden päästä, arvioi puolestaan HPK:n liigajoukkueen italialainen päävalmentaja Luca Chiappini.

Boricheva tuli Suomeen ja LiigaEuraan vuonna 2006. Euran ja HPK:n lisäksi hän on pelannut liigaa myös Pieksämäki Volleyssa. Boricheva on valittu kolme kertaa liigan kauden tähtiseitsikkoon.

Kerhossa Boricheva aloittaa neljännen pelikautensa. Hän on saavuttanut HPK:ssa viime kauden mestaruuden lisäksi kaksi pronssia.

Borichevan mukaan ajatus paluusta pelaajaksi tuli ensimmäisen kerran mieleen lokakuun lopulla Minskissä, kun HPK pelasi Mestarien liigan karsintaottelun hänen synnyinkaupungissaan.

– Silloin minulla oli iso halu auttaa pelaajana joukkuetta, mutta istuin joukkueenjohtajana vaihtopenkillä.

Borichevan viime kautta häiritsi kipu kantapäässä.

– Olen saanut hoidettua sen ongelman kuntoon. paikat ovat kunnossa, 191-senttinen yleispelaaja/hakkuri vakuuttaa.

Boricheva aloitti tällä kaudella harjoittelun HPK:n akatemiajoukkueessa, jossa hänen 13-vuotias tyttärensä Jana Grebenko jo pelaa.

– Toisella silmällä katsoin harjoituksissa Janaa. Samalla kokeilin, kestävätkö paikat lentopalloilua ja voinko vielä pelata vai en. Viime viikon olin mukana liigajoukkueen harjoituksissa, joissa tempo on tietysti paljon kovempi.

Boricheva on HPK:n kokoonpanossa ensimmäisen kerran keskiviikkona, hämeenlinnalaiset pelaavat liigan vierasottelun LP Vampulaa vastaan.

– Sitä en tiedä, pääsenkö vielä keskiviikkona pelaamaan. Ehkä olen silloin vielä vaihdossa.

Boricheva tulee tuttuun ja voittavaan joukkueeseen, jolla on jo paljon yhteisiä kokemuksia.

– Joukkue ei ole paljon muuttunut. Runko on kolmatta kautta yhdessä ja se on hyvä juttu. Ymmärrämme toisiamme ja joukkue on kiinteä ja hyvähenkinen. Myös Lucan (Chiappi) rooli on iso. Hän on tehnyt ja tekee tosi paljon töitä, jotta pelaajat kehittyvät. Ja he ovat paljon kehittyneet.

Boricheva on saanut Suomen kansalaisuuden ja hän asuu Akaa-Volleyssä Ykkösarjaa pelaavan miehensä Dmitri Borichevin ja tyttärensä Janan kanssa Turengissa.

– Aika Suomessa on mennyt kuin siivillä. Olen tyytyväinen, kun tulin Suomeen ja jäin tänne. Tuntuu siltä, että olen täällä kotona, hän tuumaa. HäSa

Asiasanat

Menot