Uutiset

Anna Borichevasta Suomen kansalainen

HPK-naisten valkovenäläissyntyinen yleispelaaja Anna Boricheva on saanut Suomen kansalaisuuden. Pitkään Suomen liigassa eri seuroja edustanut 33-vuotias pelaaja sai tiedon kansalaisuushakemuksensa hyväksymisestä viime viikolla.

Borichevan Suomen passi tekee tilaa HPK:n EUN ulkopuolisten pelaajien kiintiöön. Muita kuin EU-pelaajia saa olla lentopallon Mestaruusliigan sääntöjen mukaan kentällä samaan aikaan kolme. HPK:lla heitä on listoillaan kaksi: loukkaantunut valkovenäläinen Ekaterina Skrabatun ja yhdysvaltalainen Lexi Erwin. HPK:n toiminnanjohtajan Ville Kalliomäen mukaan uusien pelaajien hankkiminen ei ole kuitenkaan välttämättä realismia.

– Elämme rajallisten marginaalien maailmassa. Ulkomaalaisten pelaajien ottaminen maksaa pelilupineen ja muineen 10 000–15 000 euroa. Toki me liberoa tällä hetkellä etsimme, mutta sellaista ei ole löytynyt. Taloudellisesti Borichevan kansalaisuus ei meidän tilannettamme muuta, sillä hän on edelleen Valko-Venäjän lentopallokansalainen. Hänestä joudutaan maksaan peliluvat Valko-Venäjän liitolle, Kalliomäki sanoo.

HPK lähti pelaajamarkkinoille, koska sen hyvin kauden aloittanut libero Eveliina Rautiainen on pitkään sivussa jalkavaivan takia. Hänen tilallaan on pelannut Kerhon tuorein vahvistus, tshekki Nikola Senkova. Kerhon kokoonpano on muutenkin ohuehko, sillä keskipelaaja Pihla Pelkiö loukkasi polvensa ennen kauden alkua, eikä pysty pelaamaan koko sesongin aikana. (HäSa)

Asiasanat