Uutiset

Anna Hulda Olafsdottir lämmitteli PM-kisaan

Painonostoa, crossfittiä ja vahva nainen -kisoja. Islantilainen Anna Hulda Olafsdottir on melkoinen tekijä voimailulajeissa.

Reykjavikissa asuva 30-vuotias voimanainen osallistuu lauantaina Aulangolla järjestettävään vahvojen naisten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Suomen Voimalajiliiton isännöimissä kisoissa Olafsdottir lukeutuu suosikkeihin, vaikka hän on ensimmäistä kertaa mukana virallisissa vahva nainen -kisoissa.

Olafsdottir lämmitteli PM-kisaan perjantaina Hämeenlinnan crossfit-salilla. Alle 60 kilon sarjassa Aulangolla kilpaileva urheilija teki tuloksen kansainväliseen CrossFit Games -kisaan.

– Urakka sujui ihan hyvin, vaikka takana on aika kova dieetti 60 kilon sarjaan. Ihan tavoitteeseeni en päässyt, mutta nyt minulla on kuitenkin tulos kovaan kisaan. Viidentoista minuutin suoritus kävi myös lämmittelystä lauantain kisaan, nauroi Olafsdottir.

Olafsdottir kohtaa Aulangolla kovia haastajia. Kolmessa sarjassa (60 kg, 70 kg ja avoin) on mukana kymmenkunta kilpailijaa.

– PM-kisoissa on viisi lajia, joista neljä punnerretaan Aulangon kylpylän pihalla ja yksi sisätiloissa. Anna Hulda on vahvoilla ainakin yhdistelmälajissa, jossa muun muassa punnerretaan tukkia. Islantilainen vieraamme on nimittäin myös painonnoston Pohjoismaiden mestari, muistutti Aulangon kisojen järjestäjä Jyrki Rantanen.

Queen of the Castle PM-kisoissa nähdään kovia voimanaisia. Mukana on muun muassa viime vuoden kisan voittaja Janne Grandalen. Norjalainen on myös 70 kilon sarjan maailmanmestari.

Myös suomalaisilla voimanaisilla on sanansa sanottavana lauantain kisassa. 60 kilon sarjassa on mukana MM-kolmonen oululainen Terhi Sievers ja MM-vitonen turkulainen Hanna Santavuori.

Avoimessa sarjassa ovat puolestaan mukana islantilainen Ingibjörk Lilja sekä suomalaiset Jaana Tanner ja Alina Leisiö. Lilja on voittanut muun muassa Islannin vahvin nainen -kisan.

Ensimmäiset ADT:n alaiset kisat

Hämeenlinnan PM-kilpailut on historiallinen koitos voimailupiireissä. Suomen Voimalajiliiton järjestämä tapahtuma on nimittäin maailman ensimmäinen Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) ja Maailman Antidopingtoimiston (WADA) alainen vahvojen naisten ja miesten kisa. Voimalajiliiton tukikohta on Hämeenlinnassa ja sen puheenjohtaja on Jyrki Rantanen.

Aulangon voimailukisat alkavat lauantaina kello 12 miesten maaottelulla Suomi–Norja.

– Promokisassa kilpaillaan kolmen miehen joukkueilla kiltit heiluen. Lajit ovat sekoitus vahva mies -kisojen ja highland-kisojen lajeista, Rantanen kertoo.

Naisten PM-kisa käynnistyy kello 14. Aulangolla selviää myös, kuka on Hämeenlinnan vahvin poliitikko. Leikkimielinen kisa käydään ennen PM-kisan osallistujien esittelyä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic