fbpx
Uutiset

Anna Kärkkäinen ratsasti voittoon K-HR:n koulukisoissa

Ypäjän Ratsastajien Anna Kärkkäinen oli monen suosikki sunnuntaina MP Riding Centerin tallilla Hämeenlinnassa järjestetyissä 2-tason kouluratsastuskisoissa. Hyvin Kärkkäinen suosikin viittaa kantoikin, sillä hän voitti Kanta-Hämeen Ratsastajien isännöimien kisojen vaativan A:0-luokan ratsullaan Elves Angel. Tuomarit arvioivat ratsukon viiden minuutin ohjelman 65,286 prosentin arvoiseksi.

Kärkkäinen ja Elves Angel olivat yhdessä 2-tason koulukisoissa vasta kolmatta kertaa. 11-vuotias tamma on ollut nimittäin aiemmin estehevonen.

– Elves Angelilla oli vaikeuksia keskittyä estekisojen verryttelyissä, mutta koulukisoissa se on rauhallisempi. Tänään kokeilimme myös hieman uutta taktiikkaa, eli ratsastin hevosen jo aamulla, ja se oli hyvä ratkaisu, Kärkkäinen sanoi.

Kärkkäinen ja Elves Angel eivät tavoittele huippusaavutuksia kouluradoilla. Sunnuntain kaltaisella varmalla menolla ratsukko saattaisi kuitenkin pärjätä myös 3-tason kisoissa.

Toiseksi parhaat prosentit K-HR:n kisojen pääluokassa kokosi Helsingin Ratsastajien kaksikko Aino Kuivalahti ja Rivendell (63,000). Kolmas oli Ypäjän Ratsastajien Eerika Pekkarinen hevosellaan Persija (61,286).

Myös Kanta-Hämeen Ratsastajien ratsukot menestyivät sunnuntain kisoissa. Varpu Tuulio oli toinen suomenhevosten 2-tason helpossa B-luokassa. Tuulio ylsi ratsullaan Hennylän Timppa tulokseen 67,200 prosenttia.

K-HR:n menestystä täydensivät kolmanneksi tyylitelleet Inga Lehto ja Tosi Santeri. Ratsukon tulos oli 67,100 prosenttia.

Hyvään tulokseen ylsi myös Suontaan Ratsastajien Terhi Lahtinen, joka sijoittui 40 ratsastajan luokassa kuudenneksi tuloksella 64,800. Lahtisen ratsuna oli Hilma Hepo.

Luokan voitti Ypäjän Ratsastajien Anna Petäjä Jekkulan Larallaan. Ratsukon tulos oli 69,700 prosenttia.

Riihimäkeläistä Dressage Team Traversia edustava Ville Vaurio ylsi K-HR:n kisoissa kahden luokan voittoon. Hän voitti Romario EG -hevosellaan helpon A-luokan ja vaativan B-luokan. Vaurio ylsi helpossa A-luokassa 69,400 prosentin tulokseen. Vaativan B-luokan radalla hänen tuloksensa oli 66,345 prosenttia.

Tammelan Ratsastajien Saija Iso-Herrtua-Aaltonen voitti puolestaan 1-tason suomenpienhevoscupin osakilpailun (66,000 prosenttia). Voittajan ratsuna oli Herttuan Helmi.

KH-R:n kisoissa oli mukana lähes 90 ratsukkoa. MP Riding Centerin tallilla kisasuoritukset ratsastettiin kahdella kouluradalla.

– Mia ja Petri Korhosen tallilla on todella hienoa järjestää ratsastuskisoja. Tällä kertaa meillä oli mukana myös vaativa A:0 -luokka, jota nähdään harvoin 2-tason kisoissa. Seuramme järjestää tänä vuonna myös toiset koulukisat syyskuun 13. päivänä. Tuolloin kilpaillaan Etelä-Suomen alueen joukkuemestaruuksista kouluratsastuksessa.

– Ensi vuonna seuramme täyttää 30 vuotta ja silloin tavoitteenamme on isännöidä jo 3-tason koulukisoja, kertoi sunnuntain kisojen kilpailunjohtaja Heidi Taipale. HäSa

Asiasanat

Menot