Uutiset

Anna mennä vaan, äiti!

 

Aivan Kasarmikadun alusta löytyy nykyään tyylikkäisiin laukkuihin, hansikkaisiin ja lompakoihin keskittynyt Bag&Bijou. Tiskin takana palvelee Sirpa Nurminen, jonka liikkeen nimi tarkoittaa suoraan suomennettuna laukkua ja korua.
 
– Bijou-sanalla tarkoitetaan myös tyylikästä ja eleganttia, Nurminen selvittää. 
 
– Ideana on lifestyle-myymälä, joka pikku hiljaa laajentaa myös kodinsisustustuotteisiin, joista löytyykin jo esimerkiksi lamppuja ja lyhtyjä.
 
Kasarmikadulla liike on sijainnut nyt kuukauden ajan. Nurmisen mukaan asiakkaat ovat jo löytäneet sen aika kivasti, vaikka varsinaiset avajaisjuhlallisuudetkin ovat toistaiseksi pitämättä.

Laboratoriosta laukkuihin

Aiemmin muun muassa kiinteistöalalla, ja viimeksi sairaalan laboratoriossa työskennelleen naisen pitkäaikainen unelma ja idea omasta yrityksestä alkoi muuttua todeksi viime talvena.
 
– Olen pitänyt laukkukutsuja, mutta kuusihenkisen perheen äidillä ei ole aiemmin ollut varaa lähteä perustamaan yritystä. Hartiani eivät kuitenkaan kestäneet enää tietokonetyötä, joten päätin lopulta ottaa riskin.
 
Nurminen myi asuntonsa, jotta sai alkupääomaa.
 
– Kysyin lapsilta, mitä mieltä he ovat. Vastaus oli, että anna mennä vaan, äiti! Ei siinä sitten muu enää auttanut.
 
Nurmista taantuma toki pelotti, mutta hän uskalsi ottaa riskin.
 
– Ala on tietysti sellainen, että suhdanteet näkyvät. Hämeenlinnassa ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole ollut suuria irtisanomisia… Mä nyt uskalsin yrittää! 

Pitää saada hiplata

Nurminen edustaa muun muassa NYPDin, tanskalaisen Friis&Companyn ja kotimaisen QOOBSin tuotteita. Miehisempää makuun merkeistä ovat Caterpillar ja Dockers.
 
– Hämäläinen mies ei kauheasti laukkuja ole käyttänyt, joten on pitänyt pohtia, mitä uskaltaa tarjota… Omilta pojiltani olen neuvoja kysynyt, Nurminen nauraa.
 
Valikoima kehittyy ja muuttuu vielä talven aikana. Keväällä tulevat DesiquAlin laukut myyntiin. Uudet nettisivut liike on avaamassa vielä tämän viikon aikana osoitteeseen www.bagandbijou.fi. Nurmisen mukaan nettikauppa vaatii tuekseen myös kivijalkaliikkeen.
 
– Laukut on sellainen tuote, jota täytyy päästä hiplaamaan kädessä.
 
Kasarmikadun yrittäjiltä hän toivoo jatkossa yhteistyötä ja tempauksia.
 
– Pimeän kaupan ilta oli ihan mielettömän hyvä idea ja toi paljon väkeä tänne hieman kauemmaksikin!
 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic