fbpx
Uutiset

Anna pelasi, Dmitri tulkkasi

Anna Borichevalla ja hänen puolisollaan Dmitri Borichevilla oli merkittävä osuus, kun HPK oli Krasnodarissa Venäjällä pelaamassa CEV-cupin ottelua.

Anna Boricheva on HPK:n naisten joukkueen luottopelaajia. Hän on myös Kerhon nuoren joukkueen kokenein pelaaja. Dima Borichev on myös lentopalloilija. Kerhon Venäjän reissulla hän hoisi kuitenkin tulkin tehtäviä ja junaili monta mutkaa suoraksi.

Dima Borichev, 26, osaa suomen ja venäjän kielen liki täydellisesti.

– Perheemme muutti vuonna 1996 Petroskoista Vaasaan. Vanhempani ovat inkeriläisiä, joten muutto oli vaivaton. Menin Vaasassa heti ala-asteelle ja saman tien myös Vaasan Kiiston lentopallokouluun, Borichev kertoo.

Hän pelasi nuorten ikäluokat Kiistossa ja ylsi myös nuorten maajoukkueeseen. Kiistossa Dima iski palloa Kakkossarjasta liigaan saakka. Pohjanmaan seuroista hän on edustanut myös Seinäjoen Maila-Jusseja ja Nurmon Jymyä.

Valkovenäläisen vaimonsa – nyt Suomenkin kansalaisuuden jo saaneen – Anna Borichevan Dima tapasi Vaasassa. Sieltä alkoi pariskunnan lentopallokiertolaisen elämä, jossa mukana on ollut myös Annan nyt 11-vuotias tytär Jana.

– Minä pelasin Keski-Savon Paterissa, Anna samaan aikaan Pieksämäki Volleyssa. Paterin jälkeen joukkueeni oli Saimaa Volley ja sen jälkeen Joensuun Riento. Joensuusta muutimme takaisin Vaasaan. Anna meni välivuoden jälkeen LiigaEuraan ja minä pelasin sen loppukauden Ykkössarjaa Akaa-Volleyssa. Viime kaudeksi Anna tuli HPK:hon ja minä pelasin Kokkolan Tiikereissä, Siellä voitimme cupin ja saimme Mestaruusliigasta hopeaa, Borichev selvittää matkaansa.

Koti Turengissa

Viime keväänä Borichevat päättivät asettua Hämeenlinnan seudulle – tarkemmin Turenkiin.

– Anna on tykännyt kovasti HPK:n toiminnasta. Seura on hoitanut asiansa hyvin. Anna päättikin tehdä HPK:n kanssa loppu-uransa (kolme vuotta) kattavan sopimuksen, Dima sanoo.

– Viime kesänä ostimme Turengista talon. Ajattelimme, että nyt on korkea aika pysähtyä jonnekin. Jana on joutunut vaihtamaan paikkakuntaa ja koulua monta kertaa. Hänellekin on mukavampi, kun on samat kaverit ja he pysyvät. Turengissa olemme viihtyneet erittäin hyvin. Talomme on rauhallisessa paikassa ja meillä on tosi mukavat naapurit, Borichev jatkaa.

Janasta on Diman mukaan kehittymässä hyvä lentopalloilija. Raamit riittävät.

– Hän on jo nyt 177 senttiä pitkä ja innostunut lajista. Jana pelaa ja harjoittelee TT-Volleyn C-tyttöjen joukkueessa, vaikka on vasta D-ikäinen.

Oma tavoite korkealla

Borichev on pelannut syyskauden taas A-Volleyssa Ykkössarjaa. Hakkurina pinnoja takova mies myöntää kuitenkin, että tavoite on palata liigaan.

– Tiikereiden kanssa neuvottelut menivät valitettavasti päin peetä. Haluan kuitenkin panostaa yhä lentopalloon ja oma tavoite on aika korkealla. Jos liigapaikka aukeaa tai vaikka ulkomailta sattuisi jotain tulemaan, olen valmis. Haluan pelata huipputasolla.

Borichevin mielestä miesten liigan taso on Suomessa vain noussut.

– Tänne on tullut paluumuuttajia. Muissakin maissa on raha nyt tiukassa. Ei sieltä tule enää paljon hyviä tarjouksia. Tai voi olla, että pelipaikkaa tarjotaan, mutta palkkaa ei sitten maksetakaan.

– Suomen liigajoukkueisiin tulee nykyään myös ulkomailta kovia pelaajia. Juniorit näkevät hyviä pelaajia läheltä ja saavat heiltä oppia ja esimerkkiä.

Borichev nostaa kolme miesten liigajoukkuetta tällä kaudella yli muiden.

– Kolme parasta ovat Loimu, VaLePa ja Tiikerit. Järjestystä en veikkaa.

Kesällä Minskiin

Borichevat eivät ole unohtaneet Annan kotikaupunkia Minskiä. Siellä he ovat viettäneet kuukauden verran kesälomaa vuosittain.

– Annan äiti (soudun olympiamitalisti) asuu Minskissä ja tapaamme myös Annan vanhoja kavereita. Minskin lähellä on myös mökki, jossa meidän on mukava viettää kesää, Borichev kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot