Uutiset

Annabella kutsuu Hykin oppilaita kesämaahan

Hämeenlinnan yhteiskoulun (HYK) lukion seinää koristaa tuore taideteos. Teosta alettiin puuhata jo vuosi sitten, kun oppilaille järjestettiin kuvataidekilpailu, jossa piti piirtää lempipaikka.

Miissa Rantanen oli tuolloin lukion 2. vuosikurssilla. Töiden palautuspäivää edeltävänä iltana Rantanen sai idean lempipaikastaan ja ryhtyi piirtämään.

– Silloin oli niin paljon koulujuttuja, että se jäi viimeiseen iltaan, Rantanen kertoo.

Päijät-Hämeen nyt jo edesmennyt lahja maailmalle, laulaja Pekka Streng, toi Kesämaa-albumillaan inspiraation Rantaselle. Rantanen kuunteli levyä suunnittelukilpailun aikoihin, ja albumin tuoma tunnelma sai idean syntymään. Paperille piirtyi Kesämaan Annabella ja puutarha.

Teoksen mittasuhteet täytyi muuttaa, koska Hämeenlinnan kaupungin tilapalveluilta ei saatu lupaa teoksen maalamiseen suoraan seinään. Teos maalattiin kolmelle yhteen liitettävälle vanerilevylle.

– Kyllä tuo vähän muistuttaa alkuperäistä. Alkuperäinen oli paljon rauhallisempi kuin tämä, Rantanen toteaa.

Ei aina samanlaista

Maalaus toteutettiin kuvaamataidon kurssilla.
Kaksitoista ensimmäisen vuoden oppilasta ryhtyi opettajansa Jouni Sarpolan ohjauksessa maalaamaan teosta. Aikaa oli hieman alle kaksi kuukautta.

– On kiva, kun on tällaista erilaista tekemistä. Saisi olla enemmänkin tällaista, maalauksen toteutukseen osallistunut Elina Haikka sanoo.

Kesä otetaan rennosti

Seinämaalauksen suunnittelussa pidettiin koulun puolelta tärkeänä, että oppimisympäristöön saataisiin väriä.

– Kivempi tätä on katsoa kuin vain valkoista seinää, Lotta-Sofia Honkala toteaa.

Yksikään tekijöistä ei tunnusta harrastavansa kuvataidetta. Pari on käynyt kuvataidekoulua, mutta vapaa-aika ei kulu siveltimen ja paperin parissa.

– Joskus saatan kotona piirrellä, Honkala sanoo.

Muutaman viikon urakan ja kevään päättävän koeviikon jälkeen maalarit aloittavat ansaitusti kesäloman.

Kesällä aiotaan käydä töissä, olla rippileirin isosena ja ottaa rennosti. Yksi kertoo lähtevänsä loppukesästä vaihto-oppilaaksi.

Loma tulee näillekin opiskelijoille tarpeeseen.

– On hyvä fiilis, kun koulu loppuu, tytöt naurahtavat. (HäSa)

Mainos