Uutiset

Anni Järvenpää piti ykköstilansa Hyria Skartingissa

Tapparan taitoluistelijoiden Anni Järvenpää piti ykköspaikkansa Hyria Skatingin Noviisi A -sarjassa. Järvenpää oli sarjansa vapaaluistelun ykkönen ja vei voiton ennen seurakavereitaan Petra Laakkosta ja Ella Korpea.

Järvenpää ei ollut tyytyväinen omaan sunnuntain luisteluunsa, vaikka se voiton toikin.

– Luistelu meni aika huonosti. Hyviä asioita olivat onnistuneet molemmat axelit ja tulppi. En tiedä mitä sitten kävi. Salchow ja kolmen hypyn yhdistelmä eivät menneet niin kuin olisin halunnut, Järvenpää sanoi heti luistelunsa jälkeen.

13-vuotias luistelijalupaus on harjoitellut nykyistä vapaaohjelmaansa reilun vuoden. Harjoitusmäärät ovat valtavat. Järvenpää tekee luisteluharjoituksen yhdeksän kertaa viikossa, jonka päälle tulevat vielä päivittäiset oheisharjoitukset, kuten baletti tai fysiikka.

– Tavoitteena on saada aikaiseksi mahdollisimman hyviä ohjelmia ja ehkä se SM-kultakin, Järvenpää myhäili.

Tamperelaisseuran taistoluisteluosasto on vahva. Harrastajia on paljon, eikä esikuvistakaan ole pulaa. Suomen ykköstähti Kiira Korpi on Tapparan kasvatteja.

– Olisi kiva olla joskus yhtä hyvä kuin Kiira. Se vaatii paljon treeniä, eikä koskaan saa luovuttaa, Järvenpää sanoi.

Jännittävä kokemus

Kakkoseksi luistellut Petra Laakkonen oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– Luistelu oli aika jännittävää, koska tein ohjelman vasta toisen kerran kilpailuissa. Parhaiten menivät vaikeimmat osiot. Varsinkin ensimmäinen axel onnistui, eikä kokonaisuudessakaan ollut mitään vikaa. Ohjelma tehtiin minulle kesällä ja kesän leireiltä lähtien olen sitä harjoitellut. Kauden tavoitteena on saada mahdollisimman paljon puhtaita ohjelmia ja oppia uutta, 12-vuotias luistelija sanoi.

Ella Korpi nousi vapaaohjelmansa ansiosta sarjan kolmanneksi. Hän ohitti Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Kaisa Iljinin, joka oli kuitenkin melko tyytyväinen sunnuntain ohjelmaansa.

– Se meni ihan ookoo. Joissain hypyissä tuli horjumisia, mutta muuten kaikki meni hyvin. Tämä on toinen vuosi, kun kilpailen tällä ohjelmalla. Kauden tavoite on se, että haluaisin ainakin päästä keväällä luisteltaviin finaaleihin, 12-vuotias Iljin sanoi.

Noviisien B-sarjan voiton vei Tuusulan Luistelijoiden Niini Toivola ennen Kooveen Nea Ihantolaa ja Skating Teram Raision Viivi Itiää. Sarjaan osallistui 24 luistelijaa.

Juniori B -luokan ykköstila meni TL:n Marjaana Ruokolaiselle. TOinen oli Kooveen Nea Zins ja kolmas Riihimäen Taitoluistelijoiden Emmi Koukkari kolmas. Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden Sonja Virtanen oli 16:s, Ninna Heikinmäki 17:s ja Nella Heikinmäki 23:s.

Junior A -luokan voitti Tapparan Joanna Kallela ennen Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Tytti Ryhästä ja Myllypuron Taitoluisteluklubin Erika Niemi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.1.2020