Uutiset

Anni Kainulainen ja Maija Hakala jäivät kärkivauhdista Jämillä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen ja Maija Hakala eivät sairastelujen jälkeen yltäneet parhaaseensa Jämillä maastohiihdon Suomen cupin avauspäivänä.

A-maajoukkueen poissa ollessa naisten 10 kilometrin voiton vapaalla tyylillä otti Vuokatti Ski Teamin 18-vuotias Eveliina Piippo ennen Kangasniemen Kalskeen kaksikkoa Sini Alusniemi (+13,9) ja Heini Hokkanen (+29,3).

Anni Kainulainen oli yhdestoista (+1.51,9).

– Vaikea kisa, ei oikein tunnu hiihto nyt hyvältä, on tahmeaa menoa. Täytyy näiden kisojen jälkeen pohtia, mitä tekee. Uskon, että vauhti löytyy, vielä on aikaa kevennellä. Ja huomenna on taas uusi päivä, Kainulainen sanoi.

Maija Hakalalle kisa oli ensimmäinen sitten marraskuun lopun Rukan maailmancupin ja maalissa hän oli kolmastoista (+1.56,7).

– Ei ollut helppoa, mutta se oli odotettavissa. Kisa meni jopa paremmin kuin odotin. Nyt on aika helpottunut olo, kun terveys näyttää kestävän kisahiihtoa. Onneksi on vielä kolme viikkoa SM-kisoihin, Hakala kertoi.

Sunnuntaina Jämillä ohjelmassa ovat viestit perinteisellä tyylillä. Naiset hiihtävät 3×4 kilometriä ja miehet 3×8 kilometriä. Hämeenlinnan Hiihtoseuran joukkueessa Kainulaisen ja Hakalan kanssa hiihtää Laura Mononen.

– Huomiseen viestiin lähdetään taistelemaan. Lyhyempi matka ja perinteisellä, eiköhän se siitä, Hakala tuumasi.

Miesten 15 kilometrillä Valkeakosken Hakan Vesa Kallio osoitti nousukuntoa ja tunnetusti vapaalla hiihtotyylillä paremmin viihtyvä hattulalainen oli kuudes (+1.40,4).

Ylivoimaiseen voittoon hiihti Lari Lehtonen takanaan Sami Jauhojärvi (+44,4) ja Ville Nousiainen (+1.11,1). Vantaan Hiihtoseuran Mikko Kuusela oli 39:s (+3.54,4). Mukana oli 117 hiihtäjää.

Lauantaina 18-vuotiaiden sarjoissa oli sprinttimatkojen katsastukset Euroopan nuorten olympiafestivaaleille.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Josefiina Latvanen oli yhdestoista ja Tammelan Ryskeen Eetu Kurkikangas kolmastoista. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic