Uutiset

Anni Kainulainen palasi vihdoin kultakantaan

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen voitti viimeisessä nuorten SM-hiihtojen startissaan mestaruuden – olisiko uraa nuorissa voinut paremmin enää päättää?

– Suurimman kiitoksen saa tästä mestaruudesta voitelukoppi. Hopeita ja pronssisia mitaleita ehtikin tulla aika pitkä putki nuorten SM-hiihdoissa, Kainulainen huokaisi onnellisena.

Mestaruus heltisi ajalla 15.33,0. Hopeamitalisti Elsa Airaksinen hävisi 23,7 sekuntia.

Jyväskylässä kauppakorkeakoulussa opiskeleva Kainulainen voitti edellisen mestaruutensa 2009 Ylitorniossa, yli kuusi vuotta sitten.

Samana vuonna tuli kultaa myös Rokualla, silloin seura oli vielä Kaipolan Vire.

– Näistä kolmesta Rokuan mestaruus 17-vuotiaiden sarjassa on mieluisin, se tuli niin yllättäen, Kainulainen sanoi.

Salpausselkä sai jäädä

Moni 23-vuotiaiden sarjaan ikänsä puolesta yhä mahtuva hiihtäjä kilpaili Lahdessa. Niin olisi voinut tehdä Kainulainenkin, hän olisi voinut kilpailla kansallisessa ryhmässä.

– Olisi ollut Lahteen paikka, mutta pidin tärkeämpänä tätä kilpailua. Ja vaikka Lahdessa nyt olleet olisivat olleet täälläkin, niin olisin silti voinut aivan hyvin olla ykkönen. Oma vauhti oli hyvällä tasolla tänään, Kainulainen sanoi.

Jos lauantaina Kokkolassa oli rankat olot voimakkaan tuulen ja vesisateen takia, niin sunnuntaina helli lämpö ja paikoin aurinkokin.

Kainulainen nautti hiihdosta.

– Latu pysyi kunnossa ja se oli tärkeintä, Kainulainen tiivisti.

Kokkolan kisat piti olla tammikuun alussa, sitten helmikuun puolivälissä. Lopulta aika löytyi ja kisajärjestäjät varastoivat tykkilunta sekä saivat tehtyä 2,5 kilometrin ladun.

Vielä yksi mitali on tulossa tänä talvena, mutta se on aikuisten sarjaa se. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic