Uutiset

Anni Kainulaiselle …nuorten SM-hopeaa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen hiihti hopealle N23-sarjan perinteisen tyylin kympillä Taivalkoskella nuorten SM-kisojen päätöspäivänä.

– Olen todella tyytyväinen. Tämä on voitettu hopea. Usein on myös niukasti tullut hävittyä. Tämä taisi olla yhdestoista henkilökohtainen SM-mitalini, Kainulainen totesi ja kiitteli hyviä latuja sekä selkeää pakkaskeliä.

Viikko takaperin Kainulainen hiihti uransa ensimmäisen maailman cup-kilpailun Salpausselällä ja ennakoi, että hänellä on mitalisauma nimenomaan perinteisellä tyylillä nuorten SM-kisoissa. Lauantain vapaan kisassa Kainulainen ei kuitenkaan onnistunut ja oli vasta yhdestoista.

– Vapaa on ollut tällä kaudella vaikeaa, mutta silti odotin parempaa. Sen myötä tälle päivälle ei ollut erityisiä odotuksia, fiilis oli epävarma, Kainulainen kuvasi ennakkoasetelmia.

Maalissa viikonlopun tuplamestarin Tanja Kauppisen voittoaika oli 31.07,6, josta Kainulainen jäi kaksitoista ja Grundvall 23 sekuntia. Neljänneksi hiihti Eeva Palosaari (+0.47) ja viidenneksi Sanna Markkanen (+1.16).

Mitalikolmikko edusti Suomea tammikuussa nuorten MM-hiihdoissa. 20-vuotias Kainulainen hiihtää ensimmäistä kautta N23-sarjassa. Kauppinen ja Grundvall ovat vuotta vanhempaa ikäluokkaa ja Grundvall kuuluu myös naisten B-maajoukkueeseen.

Loppukaudelle Kainulaisella riittää vielä tavoitteita sekä henkilökohtaisilla matkoilla että varsinkin Hämeenlinnan Hiihtoseuran viestijoukkueessa.

– Nyt on pari viikonloppua välissä ennen kuin Kontiolahdella on aikuisten SM-kisat ja siitä viikon päästä Rukalla Suomen cupin finaalit. Kilpailukalenterista alan etsiä sopivia kisoja valmistautumiseen, Kainulainen kertoi jatkostaan.

Hattulalainen Vesa Kallio (Valkeakosken Haka) ei onnistunut perinteisellä tyylillä yhtä hyvin kuin avauspäivänä vapaalla tyylillä (5:s) ja oli M23-sarjan 15 kilometrillä 20:s (+4.13). Tuplamestaruuteen hiihti Iivo Niskanen.

Lammin Säkiän Henri Lehtomaa oli M20-sarjassa 28:s (+4.30). Myös tässä sarjassa Antti Ojansivu voitti viikonlopun molemmat mestaruudet. (HäSa)

Asiasanat