Uutiset

Anni-Nelli Santalalla oli keilat hallussa

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Anni-Nelli Santala onnistui hyvin Tavastia-areenassa lauantaina käynnistyneissä rytmisen voimistelun ikäkausikilpailuissa.

13-vuotias Santala oli nuorten sarjan neliottelun kuudes yhteispistein 31,067.

– Vanne (9,233) meni odotettua paremmin. Jännitti tosi paljon, mutta osat sujuivat ohjelmassa hyvin. Tein naruohjelman (7,033) ensimmäistä kertaa kisoissa. Se pelotti enemmän kuin jännitti. Kokonaisuus on nopea, mutta se meni hyvin, kertoi Anni-Nelli.

– Keilaohjelma (7,400) oli kokonaisuutena hyvä, vaikka siihen tulikin pari isompaa virhettä. Tein yhden pudotuksen ja siitä seurasi isompia virheitä, kun ei ollut helppoa päästä rytmiin. Pallo-ohjelmassa (7,400) vaivasi väsymys ja löysyys. Terävyys puuttui vartalosta ja käsittelystä, Anni-Nelli arvioi.

Elisen Elisa Linnavuori (42,367), Stina Parri (39,33) ja Alina Survo (37,900) muodostivat nuorten sarjan kärkitrion. Parri ja Survo ovat Suomalaisen Voimisteluseura Espoon parivaljakko.

– Tosi hyvä kilpailu, Anni-Nelli tiivisti tiivistä päivärupeamaansa.

– Vanne on minun suosikkivälineeni, koska se oli pienenä ensimmäinen välineeni ja olen tottunut käsittelemään sitä. Se on myös helpoin väline minulle, hän tuumasi.

Anni-Nellin lajitausta on todella pitkä.

– Melkein kymmenen vuotta olen voimistellut. Tykkäsin jo pienenä voimistella kotonani. Vanhemmat veivät minut kokeilemaan ja rakastuin lajiin.

– Rytmisessä voimistelussa viehättää kaikki uuden oppiminen. Näkee paljon hyviä kavereita. Meillä on tosi hyvät valmentajat. Saa harjoitella paljon, Anni-Nelli listasi hyviä puolia.

Seuraavaksi luokkakisoihin

Anni-Nellin seuraava kisa on jo ensi viikonloppuna, kun voimistelee Helsingissä luokkakilpailuissa.

– Harjoittelen 15 tuntia viikossa. Se on minulle sopivasti, vaikka välillä jaksaisin harjoitella enemmänkin, Hämeenlinnan Yhteiskoulun seiskaluokkalainen sanoi.

HämVS:n Johanna Leppinen, 13, oli nuorten sarjassa kahdeksas yhteispistein 24,917.

– Vanneohjelmassa (6,667) meni ihan hyvin, vaikka ei täysin putkeen. Vähän se vaikutti, kun olin edellisviikon viettämässä Lapissa hiihtolomaa. Vanteella en tehnyt kuitenkaan isompia mokia, sanoi Johanna.

– Naruohjelmaa (4,267) on alettu treenaamaan vasta ennen joulua. Sitä ei ole vielä saatu hiottua kuntoon. Keilaohjelma (6,650) meni mielestäni parhaiten tällä kertaa. Olen tehnyt ohjelmaa jo aika kauan. Palloa (7,333) olen tehnyt yhtä pitkään, mutta jännitin paljon, Johanna arvioi.

Johannalla on menossa viides vuosi lajin parissa.

– Olin sitä ennen mukana monessa jumpparyhmässä, voimistelin vuoden telinevoimistelua ja olin myös joukkuevoimistelussa mukana.

– Rytminen voimistelu on kaunis laji, jossa saa harjoitella paljon. Lajissa saa ajan hyvin kulumaan. Harrastan myös klarinetin soittoa Sibelius-opistossa kerran viikossa, jos ei ole harjoituksia, Johanna kertoi.

Johanna on Ahveniston yläkoulun seiskaluokkalainen.

– Koulunkäynti menee hyvin. Liikunnan lisäksi kässä (käsityöt) on suosikkiaine. Tykkään myös äidinkielestä, Johanna sanoi.

HämVS:n ikäkausikilpailut jatkuvat sunnuntaina kello 10. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic