fbpx
Kanta-Häme Uutiset Helsinki

Annika Saarikko: Hallituksen sisäinen tilanne on vakava - "On mahdotonta vielä arvioida lopputuloksia"

Saarikko ei kommentoinut sitä, kuinka kauan keskusta on valmis jatkamaan kehysriihikeskusteluja ja sovun hakemista.
Saarikko ei kommentoinut sitä, kuinka kauan keskusta on valmis jatkamaan kehysriihikeskusteluja ja sovun hakemista. Arkistokuva. Kuva: Arttu Laitala
Saarikko ei kommentoinut sitä, kuinka kauan keskusta on valmis jatkamaan kehysriihikeskusteluja ja sovun hakemista. Arkistokuva. Kuva: Arttu Laitala

Keskustan puheenjohtajan, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan hallituksen sisäinen tilanne on vakava. Saarikko ei osaa arvioida, pystyykö hallitus löytämään yhteiset nimittäjät koossa pysymiseksi.

Saarikko painotti, että hallituksen toimintakyvystä vastaa pääministeri.

–  Hallituksen johdon vaativa tehtävä ja vastuu on yrittää nyt yhteensovittaa osittain vielä kaukana toisistaan olevia näkemyksiä, Saarikko sanoi keskustan puoluevaltuuston yhteydessä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

–  On mahdotonta vielä arvioida lopputuloksia, mutta tärkeää on, että keskustelut jatkuvat.

Saarikko ei kommentoinut sitä, kuinka kauan keskusta on valmis jatkamaan kehysriihikeskusteluja ja sovun hakemista.

–  Minusta maan hallituksella ei juuri nyt ole parempaa tekemistä kuin pohtia oman olemassaolonsa perustaa, suuntaviivoja taloudelle ja työllisyydelle, joka on koko hyvinvointiyhteiskunnan peruskallio. Ei siinä kannata kelloa tuijotella, mutta totta kai meidän kaikkien on hyvä olla ratkaisuhakuisia, Saarikko sanoi.

Päivänperhot lentelevät politiikassa

Saarikon mukaan menokehyksiin palaaminen vuonna 2023 ei ole ainoa ongelmakohta pitkäksi venähtäneissä kehysriihen neuvotteluissa. Alun perin kaksipäiväiseksi suunnitellut kehysriihineuvottelut jatkuivat perjantaina jo kolmatta päivää eikä vielä tuolloinkaan saatu valmista aikaan.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat neuvotteluja huomenna sunnuntaina. Tänään pääministeri Sanna Marin (sd.) käy hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa kahdenkeskisiä keskusteluja avoimista kysymyksistä.

–  Paluu normaaliin taloudenpitoon ja kehysten merkitys on yksi iso kysymys pöydällämme, mutta ei ainut, Saarikko sanoi.

Puoluevaltuustolle pitämässään puheessa Saarikko sanoi olevansa huolissaan oman sukupolvensa kyvystä sopia asioista. Hänen mukaansa politiikan toimintakulttuuri on muuttunut lyhytjännitteisempään ja riitaisampaan suuntaa viime vuosina osittain sosiaalisen median ansiosta.

–  Päivänperhoja lentelee joskus aika paljon ja joskus niihin, yksittäisiin kuohuihin, on helpompi ottaa kantaa kuin siihen syvävirtaan, että Suomi ei ajelehdi, vaan sille valitaan suunta, Saarikko sanoi tiedotustilaisuudessaan. STT

Menot