Uutiset

Annina Keinonen vaihtaa Kerhon oranssin punaiseen

Lentopalloilija Annina Keinosella (o.s. Antikainen) on torstaina edessä jännittävä päivä. HPK:ssa viime kaudella suomenmestaruutta juhlinut passari nimittäin lentää Ranskaan liittyäkseen uuden seuransa Volleyball Romansin riveihin.

– En ole hirveästi ottanut selvää joukkueesta, eikä minulle ole siitä juuri kerrottukaan. Sen tiedän, että paikka on lentopallokaupunki. Peleissä on ollut hyvä tunnelma, mitä olen videolta katsonut, Keinonen kertoo.

Kurikasta lähtöisin olevan pelaajan uusi kotikaupunki on Lyonista noin 100 kilometriä etelään sijaitseva 30000 asukkaan Romans-sur-Isère, jonka lentopalloylpeys pelaa Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Seuralle yritetään saada selvästi uutta nostetta ja se haluaa pelata tämän kauden jälkeen ylemmällä sarjatasolla. Se on positiivinen lähtökohta kauteen. Vähän ulkomaille lähteminen myös jänskättää, mutta olen ihan innoissani lähdössä matkaan.

Keinosen mukaan sopimus uuteen seuraan syntyi lopulta melko nopeasti. Ulkomaille lähtemistä jo keväällä miettinyt pelaaja teki lopullisen päätöksen lähtöhaluistaan vasta kesäkuussa Power cupin, jonka järjestelyorganisaation paikallisvastaava hän oli, jälkeen.

– Neuvottelut olivat kuukaudessa aika pitkällä ja viimeisten kahden viikon aikana asioista on sovittu lopullisesti. Kautemme alkaa jo kolmen viikon kuluttua, joten on ihan ymmärrettävää, että seura haluaa minut sinne nopeasti.

Uusi joukkue on ensimmäistä kertaa ulkomaille muuttavalle Keinoselle hyppy tuntemattomaan. Suomessa seuroja vaihdettaessa uudet joukkuekaverit ovat yleensä tuttuja ainakin vastustajana.

– Toisaalta tilanne on aika mielenkiintoinen, kun jokainen joukkue on ihan uusi tuttavuus. Minua odottavat ihan uudet haasteet.

Keinonen kuitenkin muistuttaa, että Ranskassakin pelataan ihan samaa lajia kuin Suomessa.

– Ainoa mikä muuttuu, on se että saan keskittyä pelkästään lentopalloon. Se on tosi hieno juttu, sillä viimeiset vuodet ovat olleet aikamoista haipakkaa. Odotan innolla, ettei arjessa ole mitään muuta.

Ranskan kielen oppiminen Keinosella on edessä.

– Valmentaja puhuu onneksi vähän englantia, vaikka hän sanoikin jo, että ranskaa kannattaa alkaa harjoitella. Sen kyllä tiesinkin jo etukäteen, sillä olen käynyt Ranskassa muutaman kerran, joten kulttuurista ja heidän tyylistään on vähän tietoa.

Ranskassa asuminen kuulostaa Keinosesta hyvältä, eivätkä maassa tämän vuoden aikana tapahtuneet ikävät terroritapahtumat ole muuttaneet hänen käsitystään maasta.

– Olen aina viihtynyt Ranskassa hyvin ja uskoisin sopeutuvani maahan hyvin. Valtaisaa kulttuurishokkia ei tietenkään ole edessä, kun olen muuttamassa kuitenkin länsieurooppalaiseen maahan.

Ulkomailla asuminen on joka tapauksessa aina erilaista kuin omassa kotimaassa.

– Joudun ensi vuonna ratkomaan ihan eri tavalla asioita itse. Aina ei voi olla tukeutumassa toisiin, joten vuosi varmasti kasvattaa omaa luonnettani. Kaikki ei välttämättä mene aina suunnitellusti.

Myös pelaajana Keinonen haluaa mennä eteenpäin.

– Toivottavasti onnistun tässä sarjassa ja se poikii mahdollisuuksia eteenpäin. Pääsen aloittamaan ihan puhtaalta pöydältä. Olettaisin, että vastuuta tulee enemmän ja se kasvattaa paineensietokykyä, Keinonen arvioi. HäSa

Asiasanat