fbpx
Uutiset

Ano Turtiainen otti oman eduskuntaryhmänsä sihteeriksi toisen perussuomalaisista pois potkitun – lupaa vaalia sananvapautta

Ex-kansanedustaja James Hirvisaari sai rasistisen toimintansa takia potkut perussuomalaisista vuonna 2013. Nyt hän solmi opiskelujensa maisterivaiheen työharjoittelusopimuksen Turtiaisen avustajana.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen on perustanut omaa nimeään kantavan eduskuntaryhmän. Kuva: KIMMO BRANDT
Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen on perustanut omaa nimeään kantavan eduskuntaryhmän. Kuva: KIMMO BRANDT

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erotettu Ano Turtiainen on perustanut uuden eduskuntaryhmän, ja ottanut sen sihteeriksi perussuomalaisista aiemmin kenkää saaneen entisen kansanedustajan James Hirvisaaren.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti Turtiaisen viime perjantaina tämän tviitattua rasistisesti Yhdysvalloissa poliisin koviin otteisiin kuolleesta George Floydista.

Turtiaisen uuden ryhmän nimi on ytimekkäästi Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen.

Eduskuntaryhmän toiminnan tarkoituksena on Turtiaisen tiedotteen mukaan ”toimia eduskunnassa Suomen ja suomalaisten edun mukaisesti ja sananvapautta vaalien”.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä erotti Turtiaisen toistaiseksi, ja ovi hakea ryhmän jäsenyyttä ensi vuonna jäi auki. Turtiainen ilmoitti kuitenkin tuoreeltaan Ylen haastattelussa, ettei hae takaisin ryhmään.

Turtiainen kertoi aikovansa perustaa pikavauhtia yhden miehen eduskuntaryhmän, mutta vain, koska on pakko.

– Oman ryhmän kautta on hirveän vaikeaa saada mitään läpi. Jos haluan vaikuttaa päätöksenteossa, pyrin poliittiseen ryhmään, jolla on jo koneisto, ja sitten vaikutan sen koneiston linjaan, Turtiainen sanoi Ylelle.

Hirvisaari sai potkut puolueesta 2013

Turtiaisen ryhmän sihteeriksi valittu James Hirvisaari sai rasistisen toimintansa takia potkut perussuomalaisista vuonna 2013, jolloin hän liittyi Muutos 2011 -puolueeseen eduskuntakauden loppuun.

Kohua herättivät muun muassa Hirvisaaren avustajan Helena Erosen esitys hihamerkeistä ulkomaalaisille helpottamaan poliisin työtä ja Hirvisaaren vieraan Seppo Lehdon natsitervehdys eduskunnan lehteriltä.

Hirvisaari on nyt solminut opiskelujensa maisterivaiheen työharjoittelusopimuksen Turtiaisen avustajana.

Eduskunnan puhemies ilmoittanee uuden eduskuntaryhmän perustamisesta täysistunnossa keskiviikkona.

Juvalla asuva Ano Turtiainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Hän on Juvan perussuomalaisten puheenjohtaja.

Menot