Kolumnit Uutiset

Ansaitsematonkin kiitos lämmittää

Kolumnistien ja pääkirjoitustoimittajien puolesta esitän vilpittömät kiitokset europarlamentaarikko Jussi Halla-aholle (ps.) osaksemme tulleesta poikkeuksellisesta huomaavaisuudesta.

Kun merkittävä yhteiskunnallinen ajattelija ja aatteen syväkyntäjä korostaa rooliamme isänmaan rakennustyössä, huomenna maksettavan vaatimattoman kuukausipalkan kuittaus tuntuu lähestulkoon oikeudettomalta.

Poliitikoille ominaiseen tapaan Halla-aho tosin liioitteli Turun puoluekokouksessa. Eivät toimitukset kirjoita politiikan esityslistaa eivätkä ohjaile ketään demokratian kaidoilla poluilla.

Alalla uutinen tiivistetään yksinkertaisesti vain poikkeamaksi odotetusta kehityksestä. Jos viitasaarelainen sahuri örveltää räkä poskella Helsingin yössä, se ei ylitä kynnystä, mutta kun kansanedustaja Teuvo Hakkarainen toilailee, se on uutinen.

Jos oululainen vartija flirttailee potretissa uusnatsien kanssa, niin mitä sitten? Kokonaan uusi ulottuvuus syntyy, kun kuvassa seisookin kansanedustaja Olli Immonen.

Media ei ansaitsisi olemassaololleen mitään oikeutusta, jos tällaisista poliitikkojen edesottamuksista vaiettaisiin.

Perussuomalaisilla ei pitäisi olla mitään valittamista julkikuvastaan. He voisivat edelleen muhia pienellä porukalla omissa fobioissaan, ellei media olisi kiinnostunut Timo Soinin rosoisesta sanankäytöstä ja vaihtoehtojen esittämisestä kolmen suuren mestaroimalle politiikalle.

Soini puhui juuri sitä, mitä ihmiset halusivat kuunnella. Kun media kiinnostui, äänestäjätkin innostuivat ja loppu on politiikan lähihistoriaa.

Tuoreen hallituspuolueen taival on ollut tuskaista, kun vaalien jälkeen sen johtavat poliitikot ovat pikkulusikalla syöneet vaalilupauksensa ja vieläpä kupin tyhjäksi. Sen tähden voi tuntua ihan viisaalta rähistä tiedotusvälineille, ja välttää joutumasta tilille katteettomasta toriuhosta.

Persuministerien puheet ovat sävyisiä ja selitteleviä, miksi hallituksessa pysytään, vaikka sielua polttaa. Ryskälinja ei kuitenkaan ole puolueesta mihinkään kadonnut. Varapuheenjohtajaksi valittiin vihainen nuori mies, Sebastian Tynkkynen. Hänen missionsa on muokata puolue, Suomi ja koko Eurooppa irti yhteisvaluutasta.

Valintaa seuranneista raikuvista ja pitkään jatkuneista suosionosoituksista jokainen päätelköön, mitä mieltä puolueessa todellisuudessa ollaan.

Päivän lehti

4.4.2020