Uutiset

Anssi Laineen osuma riitti pisteeseen kärkiottelussa

Hämeenlinnan Härmä ja Nokian Palloseura saivat hikoilla ja huhkia urakalla Kolmosen kärkiottelussa Kaurialan kentällä lauantaina. Härmän kotivoittojen putki katkesi, mutta tehokkaan maalinsylkijän Anssi Laineen osuman myötä päädyttiin pistejakoon 1-1 (1-1).

NoPS avasi nopsasti maalihanansa, sillä Jaakko Helenius teki johtomaalin kaukovedolla pelin toisella minuutilla.

Härmä tasoitti ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla, kun Anssi Laine järjesti tekopaikan itselleen loistavilla harhautuksilla ja sijoitti pallon varmasti verkon perukoille. Laine on tehnyt tällä kaudella jo 16 maalia ja johtaa ylivoimaisesti sarjan maalintekijätilastoa.

-Alun vaikeuksien jälkeen pääsimme hyvin peliin mukaan. Ollaan tyytyväisiä pisteeseen, sillä ilma ja vastus olivat kovia, sanoi Härmän valmentaja Reijo Vuorinen.

Härmä oli voittanut kaikki kauden neljä kotiotteluaan yhteismaalein 15-1. Lauantainen tasapeli ei silti tuntunut tappiolta, sillä NoPS on sarjakärjessä pisteen erolla Härmään. Härmä on tosin pelannut yhden ottelun vähemmän.

Härmän hyökkääjä Atte Koivuniemi loukkasi polvilumpionsa 25 minuutin kohdalla, kun hän kaatui laukauksensa jälkeen. Koivuniemi lähti kentältä paareilla ja Kaurialasta ambulanssikyydillä.

Ennen tunnin täyttymistä hyvin laidalla viilettänyt Juuso Nieminen teki esityön tilanteeseen, josta tuloksena oli rankkari. Esa Mattilan laukaus jäi liian heppoiseksi, joten NoPS:n maalivahti Juha Ojanperä pääsi näppeineen väliin.

-Rankkari sisään, olisiko sitten saatu kolme pistettä, Vuorinen pohti.

Vuorinen oli tyytyväinen hyvin taistelleeseen ryhmäänsä.

-Hyvä taistelu. Koko joukkue pelasi hyvin. Ollaan ylpeitä kaikkien esiintymisestä, Vuorinen painotti.

Härmän maalin suun tilkki Tommi Viik. Puolustuslinja pelasi koostumuksessa Marko Kouhia, Ilkka Turunen, Tommi Ijäs ja Tuomas Kilkka. Keskikenttä aloitti ryhmityksellä Joni Lindroos, Esa Mattila, Juuso Lindroos ja Juuso Nieminen. Laine ja Koivuniemi aloittivat kärjessä.

Loukkaantuneen Koivuniemen paikan otti Joni Lindroos ja Nieminen siirtyi aluksi vasemmalta laidalta oikealle. Tauolla Tommi Salo tuli oikealle laidalle ja Nieminen palasi vasemmalle laidalle.

Toukokuun lopulla Härmä voitti Nokialla vierasottelun 2-1. Vuorisen mielestä Härmä onnistui kuitenkin paremmin lauantain pelissä.

-Olimme pelissä paremmin mukana kuin voitetussa vieraspelissä, Vuorinen arvioi.

Härmä kohtaa seuraavaksi jo keskiviikkona Kaurialassa nimihirviö FC Tampere FC Tigersin.

-Lyhyt on tauko ennen seuraavaa peliä, huokaisi Vuorinen. (HäSa)