Uutiset

Antakaa meille lenkkirauha

Voisitteko koiranulkoiluttajat ystävällisesti pitää koiranne erossa toisista koirista?

Onko jokin ihme väkipakko puskea koirianne tutustumaan, vaikka selvästi huomaa, ettei toinen koira tykkää? Onko mieleen edes juolahtanut, että voisi kysyä luvan?

Minä ulkoilutan pientä pentukoiraa. Vaikka se onkin söpö ja suloinen, siihen ei tarvitse tulla lääppimään, eikä etenkään tuoda omia koiria.

Koirapuistot on tutustuttamista varten, hihnakäytös on asia erikseen.

Onko myöskään mieleen juolahtanut, että meillä opetellaan, ettei hihnassa tutustuta toisiin koiriin? Onko juolahtanut mieleen, että hihna rajoittaa koirien normaalia elekieltä ja vääristää niitä?

Meille on käynyt monesti niin, että lenkillä on tullut aikuisten koirien omistajia, jotka sysää koiriaan tyyliin ”tämä on ihan kiltti ja ystävällinen ja tykkää kaikista”. Niin joo, ja me väistellään hampaita.

Minä olen joutunut jo käymään yhden kiinnikäymisen takia koirani kanssa ongelmakoiran kouluttajalla, aikuinen ja kiltti koira hyökkäsi nelikuisen pennun kimppuun.

Pitäkää ne koiranne kaukana, ei tarvitse jäädä väijymään paikalle ja päästää koira yht´äkkiä ”tutustumaan” meidän koiraamme.

Tänäänkin joku mies mustavalkean koiransa kanssa jäi odottamaan meitä lenkkipolulle ja päästi koiransa kysymättä lupaa koirani luo, ja suu kävi kuin papupata: ”tämä on niin kiltti, se vaan näyttää vihaiselta”. Voi pyhä yksinkertaisuus, ihmiset hoi! Kielsin tuomasta koiraa lähelle, eikä niin mitään reaktiota.

Omistaja, jonka pentu jo pelkää muita koiria

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.5.2020