Uutiset

Anthony Bourdainin Suomi-jaksossa mukana ollut Sami Yaffa muistelee menehtynyttä tv-kokkia: "Velikulta ja herrasmies"

Amerikkalainen kokki ja televisiopersoona Anthony Bourdain on kuollut 61-vuotiaana, kertoo amerikkalainen televisiokanava CNN verkkosivuillaan.

CNN:n mukaan Bourdainin kuolinsyy oli itsemurha. Bourdain oli Ranskassa kuvaamassa uutta jaksoa CNN:lla näytettävään televisio-ohjelmaan.

– Suurella surulla vahvistamme ystävämme ja kollegamme Anthony Bourdainin kuoleman, yhtiö kommentoi verkkosivujensa mukaan.

Uutissivuston mukaan Bourdain löytyi hänen hotellihuoneestaan perjantaiaamuna menehtyneenä. Bourdainin ystävä Eric Ripert löysi tämän ruumiin.

Bourdain vieraili Suomessa 2012

Anthony Bourdain tuli suurelle yleisölle tunnetuksi erityisesti televisiosarjastaan, jossa hän kiersi ympäri maailmaa tutustuen paikalliseen ruokakulttuuriin. Bourdain vieraili myös Suomessa vuonna 2012. Anthony Bourdain maailmalla -ohjelman näytti Suomessa Jim-kanava syksyllä 2013.

Jaksossa hänen isäntänään toimi Hanoi Rocks -yhtyeen basistina tunnettu Sami Yaffa. Nykyisin Michael Monroen bändissä soittava Yaffa vei hänet muun muassa julkiseen saunaan Helsingin Kallioon, jossa julkkiskokki pääsi kupattavaksi.

Lännen Media tavoitti Yaffan perjantaina, hieman sen jälkeen, kun tämä oli kuullut uutisen Bourdainin poismenosta. Yaffa, oikealta nimeltään Sami Takamäki, kertoi pitäneensä yhteyttä erityisesti Bourdainin tv-ohjelman tuotannon henkilöstöön Suomi-viikon jälkeen.

Tuotantoväen kautta Yaffa ja Bourdain välittivät myös toisilleen silloin tällöin terveisiä. Yaffa kertoo, että uutinen tuli hänelle ”ihan puskista”.

– Se oli ihan loistava viikko, mikä meillä oli kimpassa. Maailman hauskin velikulta ja herrasmies. Tosi down to earth -tyyppi, Yaffa muistelee Bourdainia ja tv-jakson kuvauksia Lännen Medialle.

– Pitää vähän sulatella tätä, hän lisää.

New Yorkista kotoisin olevalla Bourdainilla on yksi tytär.

Klo 18.10: Korjattu Sami Yaffan nimen kirjoitusasua.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic