Uutiset

Antti Holma Cheek-roolistaan: "En tee imitaatiota enkä sketsihahmoa"

Spekulaatiot osuivat oikeaan: Antti Holma on Cheek eli Jare Tiihonen elokuvassa Veljeni vartija.

Elokuvan ohjaa JP Siili ja sen kuvaukset alkavat elokuussa.

Holma tekee Suomessa ja myös maailmalla harvinaisen kaksoisroolin, sillä hänet nähdään sekä Jaren että Jaren kaksoisveljen Jere Tiihosen roolissa.

– Aion käyttää metodia, jotka kutsutaan näyttelemiseksi, Antti Holma vitsaili tiistaina tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Kaksoisrooli asettaa haasteita paitsi näyttelijälle myös tuotannolle. Kohtaukset, joissa veljekset ovat yhdessä on kuvattava kahteen kertaan. Hyvää mallia haetaan brittielokuva Legendista (2015), jossa kaksoisveliroolin teki Tom Hardy.

Myös todellisen ja yhä elossa olevan ihmisen näyttelemisessä on omat haasteensa.

– Tapasimme Jaren kanssa vasta eilen ensimmäisen kerran, ja se jännitti ihan älyttömästi. Olen vain kerran aiemmin näytellyt todellista ihmistä. Se oli Teatteri Takomossa Perheenjäsen-näytelmässä. Silloinkin oli käytettävissä haastattelumateriaalia, mutta pystyin tekemään havaintoni etäältä. Nyt Jare istui siihen samaan pöytään, Holma kertoo.

Näyttelijän työn Holma aikoo tehdä kuitenkin kuten kaikkiin muihinkin rooleihin.

– En tee imitaatiota, koska en sitä osaisikaan. On toki samankaltaisuuksia, joita pyrimme rooliin löytämään.

Perheenjäsen-näytelmästä Holma sai kahdenlaista kommenttia: osa ihmetteli sitä, miksi hän teki näköishenkilön ja osa sitä, miksi ei tehnyt.

– Luulen, että vaikka seisoisin päälläni ja värjäisin hiukseni punaiseksi, ihmiset näkevät sen, mitä haluavat nähdä.

Holma on tehnyt jo pohjatöitä, vaikka räppikoulu alkaa Cheekin kanssa vasta kesäkuussa.

– En ole tekemässä sketsihahmoa kummastakaan veljeksestä. Se on minulle tärkeä asia. Teen kovasti töitä sen eteen, että saan rooleista uskottavat.

Holma pitää oikeastaan etuna, ettei ole juurikaan kuunnellut rap-musiikkia eli hänellä ei ole ennakkoasenteita myöskään Cheekin musiikin suhteen.

– Tiedän toki, että Cheek herättää vahvoja mielipiteitä. Itse kuuntelen onneksi 1980- ja 90-lukujen soulia, Holma kuittaa utelut.

Holman lisäksi Tiihosen veljeksinä elokuvassa nähdään neljä muuta näyttelijää. Veljeksiä lapsina näyttelevät espoolaiset kaksoset Niklas (Jare) ja Julius Liukkonen (Jere) ja teineinä vaasalaiskaksoset Eemeli (Jare) ja Vilhelmi Masanen (Jere).

17-vuotiaat Masaset eivät tunnustaudu Cheek-faneiksi, vaikka hänen musiikistaan pitävätkin. Nyt heitä jännittää eniten kavereiden reaktiot, kun asiasta saa vihdoin puhua. Niin, Cheekhän on myös suosittu naisten parissa.

– No, ei ole kummallakaan tyttöystävää, mutta ei tässä nyt mitään rooleja sillä saralla oteta, Eemeli Masanen naurahtaa.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja JP Siili korostaa, että elokuva kertoo kahden veljeksen tarinan, ei vain supertähti Cheekin.

–Toki painotus on Cheekissä, mutta on todella kiinnostavaa, kuinka kahden aivan samanlaisista lähtökohdista ponnistavan veljeksen elämät menevät. Molempia seuraavat yllättävän samanlaiset demonit, Siili kertoo.

Käsikirjoitus pohjaa paitsi Cheekin omaelämäkertakirjaan myös lukuisiin Siilin tekemiin syvähaastatteluihin. Hän oli itsekin alkuun epäileväinen, että voiko 35-vuotiaan miehen elämästä tehdä elämäkertaelokuvaa.

– Keskustelujen jälkeen ymmärsin, että materiaalia olisikin paljon yli yhden elokuvan.

Kirja paljasti jo uusia puolia supertähden elämästä. Siilin mukaan elokuva saattaa tuoda esiin vielä uusia, ennen näkemättömiä puolia. Ainakin Cheek on itse vakuuttunut.

– Oltiin jo Lahdessa pari päivää ja oli hurjaa nähdä kuvina se menneisyys. Se kaikki menee jotenkin vielä paljon syvemmälle tunteisiin kuvina kuin kirjana, Cheek kehuu.

Veljeni vartija saa ensi-iltansa elokuvateattereissa helmikuussa 2018 ja sen budjetti on 1,8 miljoonaa euroa. elokuvasäätiöltä se sai tuotantotukea 700 000 euroa. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja levittää SF Studios. LM-HÄSA

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic