Uutiset

Antti Karjalainen jätti Ilveksen nollille

Antti Karjalainen pelasi tiistaina toisen ottelunsa HPK:n maalivahtina jääkiekkoliigassa ja samalla liigauransa ensimmäisen nollapelin.

Hän jätti viidennen peräkkäisen tappion kärsineen Ilveksen nollille. Etenkin kolmannessa erässä Karjalainen, 21, äityi pariin oikeaan paraatipelastukseen.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä vastustajalla ei ollut laatupaikkoja. Joukkueemme puolusti hyvin. Loppuun saakka äijät edessä taistelivat hienosti, kehui Karjalainen kenttäpelaajia.

Karjalainen tuli Kerhoon Lukosta. Hän torjui ensimmäisen ottelunsa Lappeenrannassa. Siellä Kerho hävisi 1–0, mutta Karjalainen antoi mahdollisuudet parempaankin tulokseen.

– Hyvin mielelläni olen HPK:ssa ollut. Joukkueessa on tosi hyvä tekemisen meininki. Paljon on pelattu, mutta harjoituksista ei tingitä. Treeneissä on laatua, Karjalainen jutteli.

Emil Larmi on kantanut päävastuun HPK:n maalivahtipelistä.

– Hyvä äijä. Emil on pelannut liigamolareista varmaan eniten syksyllä, Karjalainen kiitti pelikaveriaan.

HPK:n hyökkäyspelin sielu oli Niko Kapanen, joka parantaa peli peliltä. Philippe Cornet ohjasi Kapasen laukauksesta HPK:n 1–0-maalin kolmannen erän alussa. Kapanen sinetöi loppunumerot tyhjiin vähän ennen loppua. Kapasen ketjukaveri Juho Keränen ansaitsi syöttöpinnan kumpaankin Kerhon osumaan.

– Ei ollut mikään helppo nakki. Vähän nihkeä ottelu oli. Joitakin hyviä onnistumisia meillä kuitenkin oli, Kapanen kertoi.

HPK:n ylivoimapeli on ollut viime ajat kehnoa ja sellaista se oli myös tiistaina. Kerho sai pelata 10 minuuttia ylivoimalla, mutta oikein mitään ei tapahtunut. Ratkaisevista syötöistä ja laukauksista puuttui paras laatu.

Ylivoimaa pitää varmaan treenata. Pienestä se on lopulta kuitenkin kiinni, Kapanen arvioi.

Hänkin kehui joukkueensa maalivahtipeliä.

– Molarit pelaavat hyvin ja se on tietysti hieno homma.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kehui kummankin joukkueen puolustuspeliä, vaan ei omiensa hyökkäyspeliä. Tosin Ilveksellä se oli viimeistä kymppiä lukuun ottamatta todella vaisua.

– Molemmat puolustivat hyvin. Huippupaikkoja ei oikein ollut. Oma hyökkäyspelimme jäi vähän piippuun. Ytimeen ei oikein päästy. Oma ylivoima on ollut todella huonoa ja se oli nytkin huonoa. Tämän voi nähdä kuitenkin myös mahdollisuutena. Kun saamme ylivoiman onnistumaan, voimme saada siitä yhden vahvuuden lisää. Alivoimapelimme oli puolestaan hyvää, Pennanen arvioi.

Ilves elää nyt vähän ankeampaa aikaa, kun voitot ovat joukkuetta kiertäneet ja toisaalta loukkaantumiset rassanneet.

– Meillä oli tähän otteluun vain yksi teema. Halusin, että joukkue heittäytyy pelille – myös nuoriso, jonka ei tarvitse vaan olla muiden takana, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi selvitti.

Hän oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

– Tämä oli maalin peli ja HPK oli parempi. Harvoin olen ollut tappion jälkeen tyytyväinen, mutta nyt olen, Kivi selvitti. HäSa

Katso videoHPK:n Juho Keräsen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

 

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic