Uutiset

Antti Linnaketo ja Miia Salminen vuoden urheilijoita Hattulassa

Ahveniston Autourheilijoiden Antti Linnaketo ja Pekolan Iskun Miia Salminen ovat kotikuntansa Hattulan vuoden 2016 urheilijoita. Linnaketo luki karttaa ADAC Open Rally Cupissa Saksassa voittoon kurvailleelle rallilupaukselle Jari Huttuselle. Hyökkääjä Salminen oli puolestaan keväällä nostamassa Steelersin naisia salibandyliigaan ja on tällä kaudella 2. divisioonassa menestyvän Pekolan Iskun parhaita mailataitureita.

Linnaketo on rallipiireissä arvostettu kartanlukija. Hän on kuulunut vuodesta 2012 alkaen Autourheilun kansallisen lajiliiton (AKK) huippujen kehitysryhmään ja on alkavalla kilpailukaudella Marcus Grönholmin GRX -tiimissä. Huttunen ja Linnaketo ajavat rallin Euroopan mestaruussarjaa kaksivetoisten autojen R2-luokassa Opel Motorsportin tallissa.

Linnakedolle kotikuntansa myöntämä palkinto oli iloinen yllätys.

– Tämä on myös hienoa pr:ää moottoriurheilulle ja varsinkin meille karttureille. Moni nimittäin ei edes tiedä, mitä me teemme kisoissa, Linnaketo nauraa.

Mies sai ensimmäiset tiekirjat syliinsä jo vuonna 1997. Kartturin ammattiin hän on tähdännyt vuodesta 2012 alkaen.

– Kyllä tästä on tavoitteena saada vielä joskus ammatti. Joka vuosi on menty hieman eteenpäin uralla, ja alkava kausi on taas täynnä uusia haasteita. Pääsimme Jarin kanssa Opelin kovaan ryhmään, johon valittiin vain kolme paria, Linnaketo kertoo.

Myös Salmiselle riittää tavoitteita urheiluareenoilla. Pekolan Isku on aloittanut kauden mainiosti ja on lohkonsa kärjessä.

– Meillä on tavoitteena nousta 1. divisioonaan. Pelit Iskussa ovat sujuneet hyvin ja toivottavasti sama meno jatkuu kauden loppuun saakka, Salminen hymyili.

Linnaketo ja Salminen palkittiin Hattulan parhaiden urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa keskiviikkona Juteinitalossa.

Hattulassa muistettiin tänäkin vuonna urheilijoita ja liikunnan saralla kunnostautuneita kuntalaisia useamassakin kategoriassa. Aiempien vuosien tapaan myös monta lajia oli edustettuina.

Vuoden 2016 lupaava poikaurheilija (15–18-vuotiaat) on Hämeenlinnan seudun Pivotkerhon kilpatanssija Elias Husgafvel. Hän saavutti parinsa Alessandra Kuutschinin kanssa latinalaistanssien nuorisoluokan SM-hopeaa ja ylsi Suomen gp-kisoissa kaksi kertaa palkintopallille. Kansainvälisissä WDSF-kisoissa pari ylsi kolme kertaa semifinaaliin.

Vuoden lupaavan tyttöurheilijan palkinnon niiasi pesäpalloilija Ellinoora Ojala, joka pelasi Hämeenlinnan Paukun Ykköspesisjoukkueessa ja oli B-tyttöjen Superpesisjoukkueen parhaita pelaajia.

Hattula on aina niittänyt mainetta myös hyvillä ampumahiihtäjillään. Tänä vuonna lajia edusti vuoden valmentajan -palkinnon saanut Mika Hakala, joka on muun muassa Ahveniston Ampumahiihtäjien Mikael Koivusen valmentaja.

Kunnon kuntalainen -palkinnon sai Jussi Laine. Palloiluseura Isoluu-seuran puheenjohtajana 16 vuotta toiminut Laine on muun muassa aktiivinen seurojen toiminnan kehittäjä ja innokas puulaakimies.

Hattula jakoi myös kolme erityisstipendiä. Ne saivat voimanostaja Jorma Lempinen, ampumahiihtäjä ja juoksija Simo-Pekka Aarnisalo ja pesäpalloilija Anni Heikkilä.

Ensimmäistä kertaa jaetun Matti Mantila -palkinnon sai Rauni Kivistö, joka on jo vuosikymmenet tunnettu todella kovana talkoomiehenä. Kivistön saama palkinto jaetaan erityisistä ansioista Hattulan liikunnan ja hyvinvoinnin hyväksi. HäSa

Asiasanat