Uutiset

Antti Miettinen lähtee Winnipegiin tiistaina

Antti Miettinen oli HPK:n ainoa NHL-vahvistus työsulun aikana. Kerhon oma kasvatti ehti pelata tällä kaudella 14 SM-liigan ottelua tehoin 4+4=8.

Miettisen pesti HPK:ssa olisi päättynyt tiistaina, vaikka NHL ei olisi alkanut.

– Olisimme lähteneet sinne päin joka tapauksessa. Kiva on nyt lähteä, kun työtkin alkavat, Winnipeg Jetsin NHL-pelaaja kertoo.

– Todennäköisesti lähdemme kohti Winnipegiä tiistaina, hän jatkaa.

Hänen mukaansa pelaajayhdistys antoi tietoa työsulun tilanteesta pelaajille päivittäin.

– Aika tarkasti meitä infottiin. Toisaalta hajulla ei oikein voinut olla tilanteesta, koska neuvotteluissa oli mukana myös toinen osapuoli eli omistajat. Oletin joka tapauksessa, että sopimuksen syntyminen on lähellä.

Miettinen ei vielä sunnuntaina tiennyt, koska NHL-pelaajien on oltava omien seurojensa käytettävissä – koska harjoitusleiri alkaa.

– Vasta on tehty suullinen sopimus työsulun päättymisestä. Uskon kuitenkin, että viikon päästä mennään jo täydellä vauhdilla Winnipeginkin kaukalossa.

Valtaosa Miettisen joukkuekavereista ei pelannut työsulun aikana missään joukkueessa.

– Tietääkseni kolme meidän kaveria oli KHL:ssä ja heistäkin yksi jo palasi Kanadaan. Yksi kaveri pelasi EHL-liigaa Floridassa ja yksi taisi olla Saksassa.

Miettinen sai pelituntumaa parin kuukauden ajan ja se teki hänen mielestään hyvää.

– Uskon, että työsulun ajan peleistä on ollut hyötyä. Pelit ovat aina intensiivisempiä kuin pelkkä treenaaminen.

Kiva oli pelata kotona

Miettinen sai työsulun takia ekstra-aikaa kotikaupungissaan.

– Oli mukava olla kotona ja oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa kotikaupungissa, hän vakuuttaa.

Miettiselle jäi HPK:sta hyvä ja vaativa kuva.

– Vaatimustaso joukkueessa on kova ja niin tietysti pitääkin olla. Valmentajat vaativat ja myös pelaajat vaativat. Kaverit tekevät töitä päämäärätietoisesti. He haluavat kehittää itseään ja joukkuetta. Mielestäni projekti on nyt HPK:ssa hienolla mallilla.

Mitä tekee Eric Fehr?

HPK:n kannattajat odottavat varmasti mielenkiinnolla, mitä tekee Kerhon kanadalaishyökkääjä Eric Fehr. Hän pelasi viime kaudella Miettisen joukkuekaverina Winnipeg Jetsissä. Fehr ei kuitenkaan ole työsulkupelaaja, sillä hänellä ei ole tällä hetkellä sopimusta minkään NHL-joukkueen kanssa.

– On selvää, että Antti lähtee saman tien oman NHL-joukkueensa palvelukseen. Eric on meillä ainakin toistaiseksi. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus lähteä, jos hän saa NHL-sopimuksen, sanoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Korpelan mukaan HPK ei ole ainakaan vielä kuullut yhtään mitään Fehrin mahdollisuudesta pelata kevätkauden aikana NHL:aa.

– Toivomme tietysti, että hän pelaa HPK:ssa kauden loppuun saakka. Toisaalta tiedämme, kuinka hienosta pelaajasta on kyse ja kuinka hyvin hän on meillä pelannut. Jos Eric saa NHL-sopimuksen, voimme olla vain ylpeitä siitä, että olemme pystyneet häntä auttamaan. Turha on kuitenkin ennakoida hänen tilannettaan.

Miettinen pitää koko lailla varmana, että Fehr tulee vielä pelaamaan NHL:ssa – ellei tällä kaudella niin viimeistään seuraavalla.

– Hän on vielä nuori (27-vuotias) pelaaja, jolla on parhaat vuodet pelaajana edessään.

Tilanne selkiintyy

Korpelan mielestä on paikallaan, että NHL-kausi vihdoin alkaa.

– Työsulun päättyminen selkiinnyttää tilannetta myös SM-liigassa. Tilanne olisi voinut käydä villiksi, jos olisi tullut toisenlainen ilmoitus – että NHL olisi jäänyt tällä kaudella pelaamatta.

HPK-pomo myöntää, että hienoa oli nähdä liigajäillä maailman huippupelaajia.

– SM-liiga on kuitenkin näyttänyt kiinnostavuutensa muutenkin. Onhan sarja erittäin tasainen ja mielenkiintoinen, Korpela sanoo. (HäSa)

 

 

 

 

Asiasanat

Mainos