Uutiset

Antti Miettinen liittyy HPK:n valmennukseen

Yksi pitkä ja menestyksekäs suomalainen jääkiekkoura päättyi viime kauteen, kun yli 500 NHL-ottelua pelannut Antti Miettinen päätti ripustaa hokkarit naulaan. Miettinen jatkaa kuitenkin heti jääkiekkoammattilaisena, sillä hän on mukana HPK:n ensi kauden valmennusjoukoissa päävalmentaja Antti Pennasen apuvalmentajana.

Pennasen johtamassa valmennuskvartetissa ovat mukana myös hänelle Mikkelin Jukureista tutut miehet eli Timo Turunen ja maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtola. Miettisen valmentajasopimus on kolmen vuoden mittainen. Turunen ja Lehtola ovat tehneet Kerhon kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Luottamus oli valmennustiimiä miettiessäni ensimmäinen lähtökohta. Sen jälkeen tulivat intohimo tekemiseen ja itsensä kehittämiseen ja kolmantena sopivuus ja sitoutuminen tarjottuun tehtävään. Valitut valmentajat täsmäävät niihin loistavasti, Pennanen kehuu.

Turunen vastaa HPK:ssa fysiikkavalmennuksesta ja otteluiden aikana puolustajien peluuttamisesta. – Hän osallistuu lisäksi vahvasti pelaajien kehitystyöhön pääpainopistealueenaan puolustajat. Timo on menestynyt Mestiksessä ja on kokenut valmentaja. Ennen kaikkea hän on kokenut ihmisenä ja nähnyt vähän muutakin kuin jääkiekkoa. Se on iso asia, kun toimitaan ihmisten kanssa, päävalmentaja muistuttaa. Kerhon uusi maalivahtivalmentaja Juha Lehtola on seuran omia kasvatteja, jolla on valmennuskokemusta myös ulkomailta.

– Juha on jo nyt hyvä maalivahti- ja videovalmentaja. Mitä hän onkaan, kun vielä kehittyy ja menee eteenpäin. Juha on monipuolinen osaaja, jonka painopisteenä ovat tietysti maalivahdit, mutta hän osallistuu myös videovalmennukseen, Pennanen sanoo. Etunimikaimansa Pennanen ottaa mielellään mukaan tiimiinsä. – Antti oli heti innoissaan, kun kevään aikana puhuttiin hänen kanssaan valmentamisesta. Mitä enemmän hänen kanssaan asioista keskustelin, sitä vakuuttuneemmaksi tulin, että liekki palaa jääkiekkoon.

Pennanen muistuttaa, että nykyaikaisissa valmennustiimeissä esimerkiksi SM-liigan finalisteissa tai A-maajoukkueessa on mukana juuri pelannut huippupelaaja. – Se on iso apu valmennustiimille, koska hän pystyy tuomaan valmentajille sellaista tietoa mikä meiltä voisi jäädä huomaamatta.

Entiset pelaajat ovat hyviä aistimaan kopissa liikkuvaa hiljaista tietoa. Antin 500 NHL-peliä on myös tietysti sellainen asia, joka on hyvä saada käyttöömme. Antin vastuualueena on hyökkääjien peluutus ja henkilökohtainen tuki ja pelaajakehitys hyökkääjien kanssa. Hän antaa myös oman panoksensa yli- ja alivoima-asioihin minun ja Turusen kanssa, Pennanen paljastaa.

Miettiselle siirtyminen vaihtopenkiltä sen taakse tuntuu luontevalta. – Intohimo jääkiekkoon on tällä hetkellä suurempi kuin ehkä koskaan. Tästä mennään eteenpäin ja aloitetaan uusi juttu, Miettinen kertoo. Paluu kasvattajaseuraan maistuu myös Lehtolalle.

– Ylpeys on asia, mikä tulee päällimmäisenä tunteena esiin. Pääsen takaisin kotikonnuille ja odotan innolla, että pääsen maalivahtien kanssa toimimaan. Täällä on ollut hyviä maalivahteja ja heitä on myös tulossa, kuten viime aikoina on huomattu, Lehtola sanoo.

Myös Pennaselle valmentaminen HPK:n liigajoukkuetta on uusi askel Mestis-vuosien ja HIFK:n ja KalPan kakkosvalmentamisen jälkeen.

– Olen tietysti ylpeä tästä stepistä ja on se myös haastava eikä missään mielessä kaikkein helpoin. Näen kuitenkin paljon mahdollisuuksia. Ehkä tämä hetki olisi voinut tapahtua jossain vaiheessa aikaisemminkin, mutta hyvä niin, ettei tapahtunut. Vuodet maailmalla ovat tehneet minulle hyvää. Olen saanut tehdä töitä huippuvalmentajien ja -pelaajien kanssa. Myös tiukkoja paikkoja on ollut sopivasti, kuten myös onnistumisen hetkiä, jotka ovat antaneet itseluottamusta. Paljon muutakin on elämässä tapahtunut, kuten kaksi lasta, Pennanen kertoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic