fbpx
Uutiset

Antti Miettinen palaa kaukaloon

HPK:n liigajoukkueen reilun puolentoista viikon mittainen maaottelutauko on ohi. Joukkue jatkaa Liigaa torstaina kohtaamalla kotikaukalossaan Turun Palloseuran.

Tepsi-ottelu on tärkeä kamppailu Kerholle ja varsinkin sen laitahyökkääjälle Antti Miettiselle, jonka yhdeksän ottelun mittainen huili loukkaantumisen takia on ohi. 34-vuotias Miettinen loukkasi olkapäänsä lokakuun 9. päivänä pelatussa HPK–Lukko-ottelussa.

– Kyllä kuntoutusaika on tuntunut tosi pitkältä, kun tähän loppuun osui vielä maaottelutaukokin. Täysipainoisesti pääsin treenaamaan vasta tauolla, Miettinen kertoo.

Kerhoon palannut Miettinen pääsi alkukaudesta hyvin sisään joukkueen menoon. Yhdessätoista ottelussa hän ennätti iskeä tehot 3+4.

– Pelaaminen maistui ihan hyvältä, eikä eteen ole tullut mitään yllätyksiäkään, Miettinen pohtii.

Mietsulla on ollut aikaa seurata joukkueensa menoa katsomosta. Hän on myös ennättänyt pohtia syitä syyskauden vaisuihin esityksiin.

– Olemme käyneet läpi asioita, ja parannettavaahan riittää. Harjoituksemme ovat olleet kyllä ihan laadukkaita ja olemme menneet pelillisesti eteenpäinkin alkukaudesta. Peliä seuratessa tulee välillä ihan hyviäkin fiiliksiä, mutta keskitasomme on edelleen liian alhaalla, Miettinen myöntää.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen sovittaa Miettisen torstaina Sakari Mannisen johtamaan ketjuun, jonka toisella laidalla pelaa Voitech Polak.

– Siinä ketjussa Antti teki hyvin tulosta jo ennen loukkaantumistaan, Arvonen muistuttaa.

Kerhon muut hyökkäysvitjat ovat Juha Koivisto–Otto Paajanen–Heikki Liedes, Peter LeBlanc–Riku Hahl–Joona Karevaara ja Henri Auvinen–Juhani Jasu–Santeri Vuoti. Kolmantenatoista hyökkääjänä kokoonpanossa on Valtteri Hopponen.

– Hyökkääjistämme myös Eetu Tuulola on pelikunnossa, mutta hän palaa tositoimiin A-nuorten joukkueen kautta, joka kärsii myös loukkaantumissumasta. Menemme nimittäin edelleen aika ohuella materiaalilla, sillä kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneena oleva Eetu-Ville Arkiomaa ja seuramme jättäneet pakki Martti Järventie ja hyökkääjä Patrick Holland. Hyökkääjänä ennen taukoa pelannut Henrik Forsberg siirtyy puolestaan taas pakin tontille, Arvonen kertoo.

Kerholla on edessään kolmen kotiottelun putki. TPS:n jälkeen Ritariareenaan saapuu lauantaina Oulun Kärpät ja ensi tiistaina Tampereen Tappara.

– Olemme valmistautuneet tuleviin peleihin harjoittelemalla ja huilaamalla. Tauon aikana treenasimme paljon fysiikkaa ja ylivoimapeliä. Torstain otteluun pitää olla hyvin valmiina, sillä Tepsillä oli peli jo tiistaina (Mestarien liigan ottelu norjalaista Storhamaria vastaan), päävalmentaja Arvonen sanoo. HäSa

Asiasanat

Menot