Uutiset

Antti Miettinen palaa kotiin ja Kerhoon

Antti Miettinen palkittiin jääkiekon SM-liigan parhaana pelaajana keväällä 2003. Miettinen oli silloin vain 22-vuotiaana jo nelinkertainen HPK:n pronssimitalisti. Samana vuonna Miettinen lähti tavoittelemaan unelmaansa, paikkaa NHL-joukkueessa Dallas Starsissa.

Nyt Miettisen ympyrä sulkeutuu. Hän palaa pitkältä reissultaan kasvattajaseuraansa HPK:hon.

– Kyllä näin on. En tästä enää minnekään lähde. Sopimus HPK:n kanssa oli helppo tehdä. Muuta ei ollut ajatuksissa, Miettinen, 34, kertoo.

Paljon on Miettiselle matkaan tarttunut pelivuosien aikana. Hän on pelannut NHL:aa kolmessa eri seurassa, Venäjällä, Sveitsissä ja Saksassa. Suomessa on Antin ainoa seura on ollut HPK.

Suomen maajoukkueessa Miettinen on saavuttanut olympiahopeaa ja -pronssia ja MM-kisoista kaksi pronssia.

– Paljon on tapahtunut sellaista, joita nuorella pojalla oli jääkiekossa päämääränä ja unelmana. Ensin oli tavoite päästä liigaan, sitten maajoukkueeseen, NHL:aan, olympialaisiin… Pekolan pojan unelmille on tullut täytettä, Miettinen naurahtaa.

Kovia saavutuksia hänellä on paljon.

– Ei ole kuitenkaan omassa arvoasteikossa mitään selkeätä ykkössaavutusta, kun se pytty (mestaruus) puuttuu. Arvostan kausia ja kokonaisuuksia.

Viime kaudet Miettinen on pelannut Euroopassa. Toissa kauden mies kuului sveitsiläisen Fribourg Gotteronin koostumukseen ja viime kausi meni Berliinissä ja Eisbärenin joukkueessa.

– Hyviä sarjoja. Saksan sarjakin oli kova. Ei missään nimessä helppoa ollut. Berliini puolestaan on suuri kaupunki. Emme asuneet kuitenkaan siellä kaupungin keskustassa. Viihdyimme perheen kanssa Saksassa tosi hyvin. Berliinissä oli myös loistava yleisö ja meillä mielestäni Euroopan paras kotiareena, Miettinen kertoo.

Hän myöntää, että reissun aikana mieleen tuli usein myös Hämeenlinna ja mahdollinen paluu Kerhon paitaan.

– Ajattelin, että olisi kiva päättää ura täällä HPK:ssa. Onhan se ajatuksena kaunis.

Hämeenlinnaan palaa erilainen jääkiekkoilija Miettinen kuin täältä aikoinaan muille maille lähti.

– Ikää on tullut ja kyllähän sekin miestä muuttaa. Taidan olla kopissa nyt yksi vanhimmista pelaajista. Matkan varrella olen joutunut miettimään, kuinka pelaan ja miten pärjään parhaiten jääkiekkoilijana, hän tuumaa.

Miettinen lähti aikoinaan menestyvästä HPK:n joukkueesta. Se oli Kerhon historian parasta aikaa, kun melkein joka kevät Hämeenlinnassa oli tarjolla mitalin hohtoista jääkiekkoa.

– HPK:lla oli silloin pitkä hyvä putki ja hyvä draivi. Tietysti HPK on niistä ajoista muuttunut niin kuin pitääkin. Jääkiekossa tulee onnistumisia ja joskus myös epäonnistumisia.

Vielä ei Miettinen osaa sanoa, minkälaisessa HPK:ssa hän ensi kaudella pelaa.

– Olen nähnyt pelaajalistan, josta vielä kuitenkin puuttuu tietääkseni monta nimeä. Suuri osa tänne jääneistä kavereista on minulle tuttuja. Olenhan harjoitellut HPK:n kanssa, kun joukkue on elokuussa jäälle mennyt.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo suoraan, että HPK:lla on haku voimakkaasti päällä.

– Tänäänkin meiltä lähti maailmalle kolme tarjousta. Erityisesti hyökkäyspäähän tarvitsemme pelaajia. Ainakin viittä pelaajaa vielä haemme. Hienoa, että saimme Antin (Miettinen), mutta hänelle on löydyttävä joukkueen kärkipäähän pelikavereita. Kotimaiset markkinat ovat sellaiset, että katseet on käännettävä myös ulkomaille. Toisaalta tämä tilanne on HPK:lle tuttu, Korpela sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic