fbpx
Uutiset

Antti Rinne myönsi, että sdp:n kannatus voisi olla parempikin: "Työ jatkuu – hallitus on toiminut vasta viisi kuukautta"

Puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan ihmiset äänestivät muutosta, mutta se ei ole heidän mielestään ollut riittävän ripeää.
Sdp:n puheenjohtajan, pääministeri Antti Rinteen mielestä Kelan pääjohtajavalinnasta ei jäänyt minkäänlaista säröä hallituspuolueiden välille. Kuva: Joel Maisalmi7/arkisto
Sdp:n puheenjohtajan, pääministeri Antti Rinteen mielestä Kelan pääjohtajavalinnasta ei jäänyt minkäänlaista säröä hallituspuolueiden välille. Kuva: Joel Maisalmi7/arkisto

Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoi torstaina eduskuntaryhmänsä kokoukseen saapuessaan, että sdp:n kannatuslukemat olisivat voineet olla parempikin. Ylen tilaaman tuoreen mielipidemittauksen mukaan sdp:n kannatus oli pudonnut 13,9 prosenttiin, missä oli vähennystä kuukauden takaisesta 1,7 prosenttiyksikköä.

– Työ ihmisten turvallisuuden, työllisyyden ja toimeentulon puolesta jatkuu. Viedään asioita eteenpäin sillä tavalla kuin on sovittu.

Hän ei lähtenyt arvioimaan, mistä huono kannatuslukema johtuu.

– En lähde spekuloimaan. Galluppeja tulee ja menee.

Rinne muistutti, että hänen johtamansa hallitus on toiminut vasta viisi kuukautta.

– Meillä on hyvällä mallilla asioiden eteenpäin vieminen.

Perussuomalaisten kannatuksen huimaa nousua 23 prosenttiin Rinne kommentoi sanomalla, että monimutkaisiin asioihin ei ole yksinkertaisia ratkaisuja.

Kysymykseen, vaikuttaako sdp:n kannatuksen lasku hänen asemaansa puolueen puheenjohtajana, Rinne vastasi yksiselitteisesti, että ei.

– Meillä on puoluekokous keväällä.

Rinne kiisti myös, että Kelan tiistaisesta pääjohtajan valinnasta jäisi särö hallituspuolueiden välille. Kelan valtuuston kokouksessa keskusta onnistui opposition tuella estämään sdp:n ehdokkaan, Kuntaliiton varatoimitusjohtajan Hanna Tainion valinnan tehtävään.

– Eduskunta päätti, Rinne viittasi siihen, että valinnan tekivät eduskunnan valitsemat Kelan valtuutetut.

“Rannalta tietysti huudetaan”

Sdp:n puoluesihteeri Antton Rönnholm sanoi, että kansalaiset äänestivät viime kevään vaaleissa muutoksen puolesta.

– Kaikkien tutkimuksen mukaan ne asiat, mitä on tehty terveydenhuollon, opetuksen panostusten ja työelämän osalta ovat sellaisia, mitä suomalaiset laajasti kannattavat. Mutta ilmeisesti muutos ei ole ollut vielä riittävän ripeää. Siitä odotetaan nopeampaa, mikä ilmeisesti tähän aikaan kuuluu.

Rönnholmin mukaan sdp:n pitää tehdä parhaansa hallituksen työssä ja pyrkiä menemään eteenpäin. Hän vertasi hallitusta kirkkoveneeseen, jota täytyy yhdessä soutaa.

– Rannalta tietysti huudetaan. Mutta sellaisenakin aikana, kun taivaalla on harmaita pilviä maailmantaloudessa tai kun tiedetään, että ilmastolle täytyy jotakin tehdä, asioitten täytyy mennä eteenpäin. Vastuullinen hallitus niitä hoitaa, mutta kestää aikansa.

Rönnholmin mukaan pitää tottua siihen, että muutokset puolueiden kannatuksessa ovat entistä suurempia lyhyessäkin ajassa.

– Sikäli ei ole tavatonta, että oppositio voi kannatustaan kasvattaa. Mutta jos on iso oppositiopuolue, se tuo myös vastuuta. Mielenkiinnolla odotan niitä konkreettisia toimenpiteitä, joilla esimerkiksi ilmastokriisiä ratkaistaan tai mitä työelämässä pitäisi tehdä.

Menot