Uutiset

Anttila: Hätäkeskuskartasta tuli rannikkopuolustusjärjestelmä

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ei ole tyytyväinen hätäkeskusuudistuksen toteutukseen.

– Kun katsotaan karttaa, niin siitähän tuli rannikkopuolustusjärjestelmä! Kaikki hätäkeskukset ovat kokoomuksen ministereiden vaalipiireistä ja kotipaikkakuntien läheltä. Ei se varmaan ihan sattumaa ole, Anttila kritisoi porilaisen sisäministerin Anne Holmlundin (kok.) taannoista hätäkeskuspäätöstä.

Anttilaa ihmetyttää päätöksen sisällön lisäksi myös sen valmistelu salassa jopa hallituskumppaneilta. Anttilan tehtäviin kuuluu seurata keskustan puolesta, mitä Holmlundin sektorilla tapahtuu.

– Olen niin sanotusti päällystakkina meidän puolelta Holmlundille. Normaalisti hän informoi minua isommissa asioissa ja esimerkiksi lainsäädäntöhankkeissa hänen ja minun avustajani käyvät asiat läpi. Tästä asiasta hän ei informoinut minua etukäteen mitenkään, ei sanallakaan! Anttila kummastelee yhä yli kuukauden takaista päätöstä.

Anttilan mukaan hätäkeskuspäätökseen ei voi enää puuttua. Hän kehottaa kuitenkin katsomaan tarkkaan, toimiiko malli käytännössä.

– Mielestäni meidän pitäisi rakentaa yksi noista alueista kuntoon ja katsoa, toimiiko tekniikka ja järjestelmä vai ei. On hirvittävä virhe, jos me tehdään ne kaikki kerralla ja huomataan, ettei se kuitenkaan toiminut, Anttila esittää.

Sisäministeri Anne Holmlund päätti maaliskuussa yhdistää nykyiset 15 hätäkeskusaluetta seitsemäksi alueeksi. Hätäkeskukset siirretään Keravalle, Poriin, Turkuun, Vaasaan, Ouluun, Kouvolaan ja Kuopioon.(HäSa)

Lue lisää lauantain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

5.6.2020