Uutiset

Anttila vaatii hoitoketjun porrastusta kuntoon

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) patistaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriä ja Hämeenlinnaa järjestämään hoidon porrastuksen kuntoon.

– Jos keskussairaala ei saa hoidon porrastustaan kuntoon nopeasti, on Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän kuntien syytä miettiä sairaanhoitopiiriratkaisuaan uudestaan. Me emme halua olla maksamassa korkeampia kustannuksia syystä, että hoidon porrastusta ei ole saatu kuntoon, Anttila sanoo.

Hän katsoo, että puutteellinen porrastus on suurena syynä erikoissairaanhoidon kasvaneisiin kustannuksiin.

– Perusterveydenhuolto pitää saada toimimaan kattavasti ja tehokkaasti, koska siten kaikkein parhaiten estetään tarpeeton ja kallis erikoissairaanhoidon palvelujen käyttö. Miksi Hämeenlinna on vetänyt pois perusterveydenhuollon palvelujaan liitoskunnista, joiden palveluja on karsittu, Anttila kyseli Lammilla järjestetyssä kuntaliitoksen seurauksia käsitelleessä keskustelutilaisuudessa.

Hän muistutti myös vanhusten jatkohoitopaikkojen tärkeydestä.

Mikäli Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin palveluja ja kulurakennetta ei saada lounaishämäläisiä tyydyttävään kuntoon, seudun sijainti antaa Anttilan mukaan erinomaisen mahdollisuuden kilpailuttaa palvelut useamman sairaanhoitopiirin kesken. (HäSa)