Uutiset

Ara peruuttaa Nuorisosäätiön aseman yleishyödyllisenä toimijana - toiminta ei täytä lain vaatimuksia

Helsinki
04.06.2018, 15:10

Kotimaa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara peruuttaa Nuorisosäätiön aseman yleishyödyllisenä toimijana. Aran mukaan Nuorisosäätiön toiminta ei täytä lain vaatimuksia yleishyödyllisyydelle.
Päätöstä perustellaan sillä, että Nuorisosäätiöllä on paljon aravalain ja korkotukilain vastaista toimintaa eikä riittäviä korjauksia ole tehty lukuisista huomautuksista huolimatta.
– Siellä on merkittävää riskinottoa, lainanantoa ja takausten antoa muuhun toimintaan kuin sosiaaliseen vuokra-asuntotuotantoon. Siellä on muun muassa liiketoimintaa Virossa, sanoo Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti.
Ara pitää tilannetta vakavana ja poikkeuksellisena. Päätöksellä ei ole Aran mukaan välitöntä vaikutusta Nuorisosäätiön asukkaiden asemaan tai Aran rahoittamien asuntojen vuokriin.
Ellei tilanne korjaannu puolen vuoden kuluessa, Ara myös irtisanoo Nuorisosäätiön aravalainat ja lakkauttaa säätiölle maksettavan korkotuen. Rossilahden mukaan Nuorisosäätiöllä on kyseisiä lainoja ja korkotukia yhteensä yli sadanmiljoonan euron arvosta.
Nuorisosäätiö kertoo jatkavansa korjauksia, jotta yleishyödyllisyysvaatimukset täyttyisivät. Tarkoituksena on muun muassa uudistaa säätiön johtoa ja luopua Viron-toiminnoista.
– Nyt saatu päätös on odotettu, sillä osa Nuorisosäätiön Aralle ehdottamista muutoksista on viivästynyt asetetuista määräajoista, säätiö sanoo tiedotteessa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic