Uutiset

Arhinmäelle tuki, vaikka tappio tuli

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki saa tuen omiltaan puolueen kahden edustajapaikan vaalitappiosta huolimatta – ainakin kesän 2016 puoluekokoukseen saakka.

Lännen Media haastatteli vasemmistoliiton neljäntoista piirin puheenjohtajista yksitoista. Heistä seitsemän pitää selvänä, että Arhinmäki saa vuoden kuluttua haastajan.

Kukaan ei kuitenkaan moiti Arhinmäkeä huonosta vaalituloksesta. Suurin osa katsoo, että yhdessä hiottu linjaus elvytyksestä ei mennyt perille.

Vahvimmaksi Arhinmäen haastajaksi piirijohtajat nimeävät puolueen äänikuningattaren Li Anderssonin.

Lapin piirin puheenjohtaja Pertti Keränen sanoo toivovansa hartaasti, että seuraava puheenjohtaja olisi Andersson. Hän odottaa tämän saavan nyt eduskuntaryhmän puheenjohtajuuden.

Varsinais-Suomen Kaisa Vallavuori on maltillisempi, koska Andersson vasta aloittaa eduskunnassa.

– En lähtisi Arhinmäkeä lyömään vaalituloksesta.

Sinikka Torkkola Pirkanmaalta mainitsee mahdolliseksi haastajaksi Aino-Kaisa Pekosen. Uudenmaan Armi Lindell pitäisi sopivana uutena puheenjohtajana Merja Kyllöstä, mutta arvelee, ettei tämä meppinä lähtisi kisaan.

Hämeen Irma Taavela sanoo, että Arhinmäki on tehnyt hyvää työtä, eikä puheenjohtajan rooli painotu paljon puolueen järjestötyössä.

Arhinmäki nousi vasemmistoliiton johtoon kesällä 2009, kun hänen edeltäjänsä, silloinen kansanedustaja Martti Korhonen, erosi tehtävästä.

Puoluehallitus pureutuu vaalitappion syihin tällä viikolla.

Asiasanat

Päivän lehti

5.4.2020