fbpx
Uutiset

Ari Paloniemi aloitti TT-Volleyn valmennuspäällikkönä

Hämeenlinnalainen lentopallon erikoisseura Team Tawast Volley sai elokuun alussa valmennuspäällikökseen yrittäjä Ari Paloniemen. Pitkän linjan lentopallomies kehittää seuran valmennustoimintaa ostopalveluna osa-aikaisesti ainakin seuraavan vuoden ajan.

– Puheenjohtaja otti minuun yhteyttä kesäkuussa. Kävimme läpi TTV:n hallitukset miettimiä painopisteitä ja huomasin, että näkemyksemme olivat varsin yhteneviä, Paloniemi kertoo yhteistyön käynnistymisestä.

TTV:n puheenjohtajan Ari Viitalan mukaan ostopalveluun päädyttiin kustannussyistä.

– Resurssit ovat rajallisia ja päätoimista valmentajaa ei ollut mahdollista palkata. Meillä on kuitenkin tarve kehittää valmennusta ja ajattelimme, että homma voisi toimia paremmin, jos tekijä tulee ulkopuolelta, Viitala sanoo.

TTV:ssä on kesän aikana tapahtunut muitakin muutoksia, kun Kauko Lahtinen luovutti kesäkuussa seuran puheenjohtajuuden Viitalalle. Uuden valmennuspäällikön johdolla halutaan viedä valmennuksen lisäksi myös koko seuraa eteenpäin.

– Ymmärrämme, että kehitettävää on. Nyt kun hallinto on vaihtunut, on hyvä katsoa asioita uudella tavalla, Viitala sanoo.

Ei haihattelua

Paloniemi on kokenut valmentaja. Hänen yli 40 vuotta kestänyt uransa alkoi jo 15-vuotiaana Pudasjärvellä, missä hän valmensi nuorempiaan lentopallossa. Sittemmin hän on toiminut lentopallossa muun muassa Suomen lounaisen alueen poikien päävalmentajana ja vapaa-ajallaankin hän valmentaa tyttöjoukkuetta.

Valmennuspäällikkö aikoo tarttua heti tuumasta toimeen.

– En ole tullut tänne haihattelemaan. Olemme kysyneet seuran valmentajilta kehittämiskohteita ja nyt lähdetään tekemään askelmerkkejä tulevaa varten. Käymme läpi ainakin valmennuksen linjauksia, yksilöllistä harjoittelua, testikäytäntöjä ja harjoitusmateriaaleja, Paloniemi sanoo.

Tärkeimmäksi teemaksi hän aikoo nostaa yksilön valmentamisen.

– Olen valmentanut myös yksilölajeja, kuten suunnistusta, hiihtoa ja yleisurheilua ja ylin valmentajatutkintoni on yksilöurheilusta. Yksilöiden kautta koko seuran toiminta kehittyy.

Uudet ajatusmallit viedään seurassa aina junioritasolle asti ja juniorivalmennuksessa tapahtuukin tulevaisuudessa suurin muutos. Paloniemi kuitenkin muistuttaa, että hän ei ole vain huippu-urheilun asialla.

– Lasten ja nuorten liikuntakokemusten määrä on vähentynyt. Monipuolisesta liikunnasta on tärkeää huolehtia ja TTV tarjoaa myös hyvän harrastusvaihtoehdon, Paloniemi sanoo.

Asiasanat

Menot