Uutiset

Ari-Pekka Selin jatkaa HPK:n päävalmentajana

Hämeenlinnan Pallokerhon ensi kauden valmentajakuviot ovat selvillä. Liigajoukkueen päävalmentajana jatkaa kahden vuoden jatkosopimuksella Ari-Pekka Selin. HPK:n mainioon lentoon saaneen Selinin valmennustiimissä jatkavat myös valmentaja Pasi Arvonen ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Selin on toiminut HPK:n päävalmentajana tämän kauden alusta lähtien. Selin kuuluu tällä kaudella myös Leijonien valmentajatiimiin.

Selinin jatkopesti syntyi lopulta helposti, vaikka miehen palveluksista oli kiinnostunut moni muukin seura. Selinin sopimuksessa on myös ns. KHL-pykälä. …

– Kyllä sopimus syntyi aika nopeasti. Joukkueen, valmennustiimin ja johtoryhmän väliset sävelet ovat hyvin kohdallaan, eli töitä on ollut todella antoisaa tehdä. Joukkue on mennyt isoin harppauksin eteenpäin keväästä, jolloin aloitimme yhteisen taipaleemme, Selin kertoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Kerhon matka on vielä pahasti kesken.

– Olemme saavuttaneet vasta runkosarjan puolimatkan krouvin, ja kauden tärkeimmät pelit ovat vasta edessä. Haluan nähdä valmentajantyöni Kerhossa muutenkin hieman pidemmällä aikajaksolla. Esimerkiksi nuorten pelaajiemme kehittämisessä on paljon haasteellista työsarkaa, Selin muistuttaa.

Paljon liikkuvia osia

HPK:n hyvä alkukausi on ollut pienoinen yllätys Selinille. Pitkän voittoputken siivittämänä Kerho kohosi jo liigan kärkitaistoihin.

– Lähtökohtiin nähden olemme pelanneet kyllä yllättävän hyvin. Meillä oli vielä ennen kauden alkua paljonkin liikkuvia osia, jotka kuitenkin pikkuhiljaa loksahtivat paikoilleen. Joukkueessa on onneksi roolitettujakin pelaajia, joiden ympärille kokoonpanoa on ollut helppo rakentaa. Joukkueen henki ja sitoutuminen tekemiseensä on ollut myös esimerkillistä.

– Olen luottavainen myös jatkossa. Viimeisen parin viikon aikana olemme pelanneet välillä huonostikin, mutta parempaa on taas luvassa, Selin uskoo.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela on tyytyväinen valmentajakolmikon jatkopestien varmistuttua.

– Todella hienoa, että hyvää työtä tehnyt kolmikko jatkaa meillä. Valmentajat ovat saaneet joukkueeseemme jälleen taistelutahtoa, joka on Kerholle tärkeää. Nyt meillä on valmentaja-asiat reilassa kevääseen 2015 saakka, ja voimme keskittyä kevätkauden koviin peleihin, Korpela suunnittelee. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic