Uutiset

Arki koitti Kerholle

Näillä helteillä ei ensimmäisenä tule mieleen, että jääkiekkoliiga alkaa jo kuuden viikon päästä.

Niin se vaan on. HPK avaa Liigan perjantaina 12. syyskuuta Lahdessa Pelicansia vastaan. Seuraavana päivänä Tampereen Ilves tulee vieraaksi Rinkelinmäelle.

Kerhon joukkue on perinteiseen tyyliin vaihtunut melkoisesti sitten viime kauden. Liuta miehiä – esimerkiksi entinen ykkösketju – on lähtenyt muille maille. Tilalle on tullut toistaiseksi määrällisesti vähemmän uusia HPK-pelaajia. Mutta aikaahan vielä on…

Joka tapauksessa HPK on kesälomansa lusinut ja arki on pelaajille, valmentajille, huoltajille ynnä koko poppoolle koittanut.

Kuudessa viikossa pitäisi Pasi Arvosen luotsata joukkonsa sellaiseen iskuun, että Liigasta voidaan odotella herkkuhetkiä – miksei vaikka sellaisia, joihin viime runkosarja huipentui. HPK:n hyvinkin vaihteleva kausihan kääntyi olympiatauolla. Kerho nousi kahdeksan voiton putkellaan kaukaa takaa säälipleijareihin. Voittoputki jatkui ja HPK päätti Jokerien liigataipaleen suoraan kahdessa ottelussa. Mestariksi pelannut Oulun Kärpät pysäytti puolivälierissä HPK:n suoraan neljässä ottelussa. Nekin Kerho kuitenkin pelasi kunniakkaasti.

”Pantse” Arvosen mukaan huikea viime kevät antoi uskoa HPK:n tekemiseen.

Viime kevään hurmoksesta Arvonen kiittää ennen muuta pelaajia, jotka tekivät valintansa hyvän pelin ja loppuun saakka taistelemisen puolesta.

– Kolikossamme oli kaksi puolta. Joko luovutat tai pelaat niin hyvin kuin pystyt. Viime kevään hurmos lähti nimenomaan pelaajista.

Uusia tulossa

Viime kevään hurmos on kuitenkin nyt takana ja tykkänään uusi kausi edessä. Tietysti samanlainen hurmos olisi hieno juttu, mutta se on paljon helpommin sanottu kuin tehty.

Arvonenkin tunnustaa tosiasiat.

– On kova työ saada joukkue hitsattua yhteen. Se on vaikeata, koska etsimme yhä muutamaa pelaajaa. Valmentajan näkökulmasta kaikkien uusien pelaajien olisi pitänyt olla mukana jo tässä vaiheessa, kun aloitamme jääharjoitukset ja edessä on leiriviikko Rovaniemellä. Siellä pääsemme työstämään omaa pelisysteemiämme.

HPK:n pelaajaryhmässä on tällä hetkellä kaksi maalivahtia, yhdeksän puolustajaa ja neljätoista hyökkääjää. Viime kauden A-junioreista liigapaikkaa hakevat puolustajat Joni Tuulola ja Markus Haapanen sekä hyökkääjät Eetu-Ville Arkiomaa, Santeri Vuoti, Patrik Virta ja Joona Monto. Heistä Tuulola pääsi jo korkkaamaan liigan kauden lopussa ja Arkiomaakin pääsi piipahtamaan kokoonpanossa. Hän pelasi myös Savonlinnassa.

Vahvistusta HPK hakee nimenomaan hyökkäykseensä.

– Hyvä sentteri meidän on saatava. Ja jos budjetissa on sen jälkeen tilaa, kova laitahyökkääjä on toiveissa. Uskon, että meillä on uusia miehiä jo omassa turnauksessa kahden viikon päästä.

Vierumäellä

HPK:n joukkue palasi kesälomalta maanantaina ja meni heti Vierumäelle testeihin. Arvosen mukaan testit kertoivat hyvää. Mielissään päävalmentaja oli uusien ulkomaan apujensa Marek Viedenskyn ja Nicolas Ritzin tuloksista.

– Viimevuotiseen verrattuna on menty eteenpäin. Nopeus- kimmo-ominaisuudet ovat parempia. Osa pelaajista on mennyt selvästi eteenpäin. Toisaalta osalla on vielä pitkä matka huippukuntoon. Eli kyllä kuuden viikon aikana ennen liigaa meillä riittää töitä.

KHL-kyytiin

HPK pelaa kahdeksan harjoitusottelua ennen liiga-avaustaan.

– Se on ihan riittävä määrä. Pystymme hyvin harjoittelemaan, Arvonen painottaa.

HPK pääsee ennen sarjaa KHL-kyytiinkin – ja jo heti ensi viikolla.

– Pelaamme Rovaniemellä tiistaina ja keskiviikkona Moskovan TsSKA:ta vastaan.

Seuraavat ottelunsa Kerho pelaakin sitten jo omassa turnauksessaan Rinkelinmäellä. Perjantaina 15.8. tulee vastaan Sibir Novosibirsk ja päivää myöhemmin KHL:ssä aloittava Jokerit. Bluesin HPK kohtaa kotihallissa 21.8. ja Ässät Forssassa 28.8.. Harjoituspelien rupeaman päättää kotiottelu Pelicansia vastaan 4. syyskuuta. Kerhon piti pelata (1.9.) myös KHL:n huippujoukkuetta Kazania vastaan, mutta se ottelu on Arvosen mukaan jouduttu peruuttamaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic