Uutiset

Armi Seppälä voimisteli palkintokorokkeelle kotikisoisaan

Hämeenlinnan Voimisteluseuran Armi Seppälä, 15, on noussut jo maan kärkikaartiin. Seppälä kipusi kertaalleen rytmisen voimistelun kansainvälisen kisan naisten välinefinaalin palkintokorokkeelle sunnuntaina Hämeenkaaressa.

Lauantaina kolmiottelussa neljänneksi yltänyt Armi Seppälä oli keilaohjelmallaan (21,775) lajin kolmonen. Hän sai näin mukavan paikkauksen lauantailta, jolloin nimenomaan keilaohjelma taisi hiukan kärsiä musiikkiongelmasta.

-Keilaohjelmani parani paljon lauantailta. Se onkin yleensä vahvin välineeni. Oikeastaan kaikki ohjelmat nauhaa lukuun ottamatta paranivat lauantailta, sanoi Seppälä.

Seppälä sijoittui neljänneksi vanteella (22,875) ja viidenneksi pallo-ohjelmalla (21,775).

-Vanne sujui hyvin. Pallo-ohjelman vaikeat kohdat onnistuivat, mutta tein siinä pari helppoa virhettä, hän kertoi.

Seppälä jäi nauhaohjelmassa (17,300) kahdeksanneksi.

-Nauhaohjelmassa solmu pilasi ohjelman. Solmu ei auennut millään ja jouduin ottamaan varavälineen. Loppu meni kuitenkin ihan hyvin. Ei haittaa, jos yksi väline menee heikommin. Viikonvaihteesta jäi ihan hyvä fiilis. Ensi viikonvaihteen Järvenpään kisoihin jäi myös parannettavaa, Seppälä summasi.


Ahonen loisti vanteella ja pallolla

Nykyään Helsingin Suomalaista Voimisteluseuraa edustava Silja Ahonen, 22, suorastaan häikäisi vanteella (26,050) ja pallolla (25,225). Ahonen voitti näiden lajien finaalin ylivoimaisesti.

-Vanneohjelamani oli hyvä ja vahva. Sain siitä ansaitusti ennätyspisteeni, yli 26 pinnaa. Myös pallo-ohjelma oli hyvä, sanoi Ahonen.

Ahosen kaksi viimeistä välinettä, keilat (20,3) ja nauha (21,600), olivat pettymyksiä.

-Voi sanoa, että kaksi välinettä sujui loistavasti ja kaksi välinettä surkeasti. Jotenkin oli vaikea asennoitua kisaan, vaikka yritin ajatella tätä isoksi kisaksi Lisäksi kantapääni on kipeytynyt, Ahonen kertoi.

Ahonen oli keilafinaalin viitonen ja nauhan kolmonen.

Ahonen ei vielä ole huolissaan kantapäästään, vaikka EM-kisat ovat edessä kahden viikon kuluttua Minskissä.

-Nyt säästellään kantapäätä ehkä hiukan, mutta EM-kisoissa tehdään täysillä. Olen kehittynyt henkisellä puolella ja tiedän, että olen hyvässä kunnossa. EM-kisoissa tavoittelen puhtaita ohjelmia ja mahdollisesti myös ennätyspisteitä, HämVS:n kasvatti suunnitteli.


Roisko kolme?kertaa kuudes

HämVS:n Oona Roisko, 18, jatkoi tasaista voimisteluaan, sillä hän voimisteli kolmella välineellä ja tuloksena oli joka kerta kuudes sija.

– Pallo-ohjelma (21,025) meni lauantaita paremmin, vaikka siihen tuli yksi helpotus. Keilaohjelma (19,950) oli muuten hyvä, mutta alussa tein helpon pudotuksen. Nauhaan (19,800) en ole tyytyväinen, sillä tein siinä pari tiputusta helpoissa heitoissa, kertoi Roisko.

-Kiva kisa kotikentällä, josta jäi ihan hyvä fiilis, Roisko arvioi.

Latvian Natalia Janusa ylsi jokaisella neljällä välineellä kärkitrioon. Hän voitti keilaohjelman (23,400). Viron Olga Bogdanova oli myös jokaisen välineen podiumilla. Bogdanova voitti nauhaohjelman (22,750).

HämVS:n Silja Kovanen oli nuorten sarjassa keilafinaalin jaetulla kuudennella sijalla ja vanteen kahdeksas. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020