Uutiset

Arvokasta kokemusta keräämässä

Birdie, birdie, birdie. Siinä Kerttu Hiltusen täydellisyyttä hipova lopetus maanantain kierrokselleen Linna Golfissa pelattavassa Audi Finnish Tourin osakilpailussa. Huimasta loppukiristä huolimatta Linna Golfia edustavan Hiltusen yhteistulos +14 ei aivan riittänyt, vaan hän karsiutui tiistain päätöskierrokselta kolmen lyönnin erolla. Mutta tulos ei ollut tällä viikolla Hiltuselle se tärkein asia, vaan hän oli keräämässä tärkeää kokemusta tulevaisuutta varten.

13-vuotiaan Hiltusen loistavat otteet Vanajanlinnassa lupaavat jatkoa ajatellen pelkkää hyvää. Ja kehityskohteetkin ovat nuorella tytöllä selvillä.

– Pitkissä raudoissa on eniten kehitettävää. Putit ja bunkkerilyönnit ovat tällä hetkellä hyviä, Golfliiton talenttiryhmään kuuluva Hiltunen analysoi.

Hiltusen kanssa kaksi päivää samassa ryhmässä pelanneelta maajoukkuepelaajalta Karina Kukkoselta Hiltunen sai myös hyviä vinkkejä pelinsä kehittämiseen.

– Kertun pelissä on hyvä meininki. Näki selvästi, että hän tuntee kentän ja pelisuunnitelma toimi. Nyt vain kannattaa pelata mahdollisimman paljon, pelaamalla sitä kehitystä tulee eniten, Jacksonvillen yliopistossa opiskeleva Kukkonen neuvoi.

Hiltusen sijoitus 22 pelaajan joukossa oli lopulta 14:s. Taakse jäivät muun muassa viime kauden naisten lyöntipelin suomenmestari Niina Liias ja tyttöjen 18-vuotiaiden SM-kultamitalisti Sandra Salonen. Myös Kukkonen joutui toteamaan Hiltusen paremmakseen. Naisten kilpailun kärjessä golfaa Jenna Mäihäniemi tuloksessa -1.

Miesten kilpailussa Pickala Golfin Kristian Kulokorpi jatkaa kilpailun kärjessä yhteistuloksessa -10. Maanantain kierros oli Kulokorvelle mieluisa.

– Tänään oli todella hyvää lyömistä, jopa parempaa kuin eilen. Kaikki kuusi birdieä olivat ihan lyhyitä upotuksia, keskimäärin varmaan jotain 60-senttisiä. Ja laitoin tuossa takaysillä kolme metristä puttia ohitse, se vähän rokotti tulosta. Hyvää peliä ollut, ja sitä lähdetään jatkamaan huomenna, kärkimies suunnitteli.

Mikään rauhallinen päiväkävely Kulokorven tiistain kierroksesta ei ole tulossa, siitä pitää huolen kahden lyönnin päässä oleva kokenut Joonas Granberg. Kim Koivulla ja Matias Honkalalla on matkaa kärkeen neljä lyöntiä.

Tawast Golfin Tuomas Nukarin peli on ollut hyvässä iskussa koko kilpailun ajan. Tuloksessa -2 oleva Nukari on ennen päätöspäivää jaetulla yhdeksännellä sijalla. Myös 23:tta sijaa jakava Aleksi Seppänen jatkaa tiistain päätöskierrokselle. Muiden hämeenlinnalaisten kilpailu päättyi kahteen kierrokseen.

Kilpailun päätöskierros käynnistyy tiistaina kello 7.30.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic