Uutiset

Arvonen, Viitakoski ja Lehtonen jatkavat HPK:ssa

Toimitusjohtaja Risto Korpelan sanojen mukaan HPK saa lähteä mukavan uutisen siivittämänä joulunviettoon. Seuran valmentajat Pasi Arvonen, Vesa Viitakoski ja Kari Lehtonen luotsaavat joukkuetta yhdessä myös ensi kauden sopimusmallilla 1+1.

– Muita vaihtoehtoja ei käynyt edes mielessä. Herrat ovat tehneet erinomaista työtä, heidän yhteistyönsä on toiminut eri tavoin loistavasti. Meille on iso merkitys sillä, että valmentajien kanssa on sopimus tehtynä, sillä seuraavan kauden joukkuetta rakennettaessa agentit ja pelaajat kysyvät aina heti, kuka on valmentajana, Korpela kertoo.

Kotijoukkue

Päävalmentaja Arvonen, 46, myöntää, että hänen ei tarvinnut miettiä kauan, kun seuralta tuli kysymys jatkamisesta.

– Päätös oli helppo. Olen tosi iloinen, että saan edelleen valmentaa kotipaikkakuntani joukkuetta, se on itselleni tärkeä asia. Olen myös kiitollinen, että Viitakoski ja Lehtonen saatiin sopimukseen. Voimme näiden kahden veijarin kanssa jatkaa työtä, joka meillä on nyt kestänyt jo puolitoista vuotta, hän sanoo.

Arvonen tuli HPK:n päävalmentajaksi viime syksynä kesken kauden. Hänen johdollaan joukkue eteni pudotuspeleihin loppukauden ennätysmäisellä kirillään, kun se pudotti pudotuspeleissä muun muassa Helsingin Jokerit.

Kohti yhä parempaa

Viitakoski, 43, kertoo kokeneensa työnteon HPK:ssa oikein mielekkääksi. Hän haluaa tavoitella tuttujen miesten kanssa joukkueelle vielä nykyistä parempaa tulevaisuutta.

– Kun Pantse (Arvonen) kysyi jatkamaan, asia oli kerta laakista selvä. Olen tykännyt olla HPK:ssa, ja nyt saamme jatkumoa työllemme. Minulle paistaa isona asiana läpi se, että missään nimessä emme ole vielä tyytyväisiä nykyiseen. Nälkä on kova, ja uskon, että se ruokkii ensi kautta, Viitakoski sanoo.

Maalivahtivalmentaja Lehtonen, 48, kuvailee Kerhoon jäämistään niin, että ympyrä hänen urallaan on sulkeutunut.

– Aikoinaan aloitin valmennusurani Hämeenlinnassa vuonna 1987. HPK on minulle monella tapaa ykkösvaihtoehto, ja toivon, että elämä tulevaisuudessa asettuu näille huudeille. Meillä on nyt valmennuksessa hyvä kolmikko, jonka roolit ovat selvät, Lehtonen vakuuttaa.

Joukkuetta rakentamaan

Seuraavaksi HPK:lla on sopimuspuolella edessä ensi kauden joukkueen rakentaminen. Pelaajista suurimmalla osalla sopimus päättyy ensi kevääseen. Maalivahti Juuse Saroksella sopimus jatkuu vuoteen 2016 ja Joni Myllykoskella on optio seuraavasta kaudesta. Mahdollista on kuitenkin, että Saros lähtee jo tämän kauden jälkeen kokeilemaan siipiään NHL-kuvioihin.

Puolustajista Petteri Nikkilä, Joni Tuulola ja Markus Haapanen jatkavat sopimuksen puolesta Kerhossa ensi kaudellakin. Hyökkääjistä vain Santeri Vuotilla on nimi ensi kauden paperissa, lisäksi Eetu-Ville Arkiomaalla, Heikki Liedeksellä ja Jyri Niemellä on optio tulevasta kaudesta.

– Sopimustilanne on haastava. Ja joka vuosi se on sama juttu, että HPK:n täytyy kilpailla pelaajista muilla argumenteilla kuin rahalla, Arvonen sanoo.

Korpelan mukaan HPK yrittää pitää kiinni tärkeistä runkopelaajistaan. Jo tällä viikolla seuralla saattaa olla asian tiimoilta tiedotettavaakin. (HäSa)

Asiasanat