Uutiset

Arx järjestää ison bändikatselmuksen

Kantahämäläisille nuorten yhtyeille tarjoutuu oiva mahdollisuus omien kykyjen näyttämiseen, kun Arx-talossa järjestetään 24. ja 25. maaliskuuta suuri bändikatselmus.

Kyseessä on opetusministeriön rahoittaman Nuori Kulttuuri -organisaation musiikin aluetapahtuma, jonka valtakunnallinen päätapahtuma on tänä vuonna Turussa toukokuun lopussa. Tämän vuoden valtakunnallisena teemana on yhtyemusiikki.

Tapahtumaan pääsee osallistumaan 20 yhtyettä. Ainoat kriteerit ovat yhtyemusiikki ja 10-20 vuoden ikä. Aluetapahtumia järjestetään tänä vuonna yhteensä 24 kappaletta ympäri Suomea. Bändi-illoista jo parin vuoden ajan kokemusta kerännyt Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx on ryhtynyt Kanta-Hämeen tapahtuman organisaattoriksi.

Ilmoittautua voi kuntien nuorisotoimistoissa. Hämeenlinnalaiset yhtyeet voivat ilmoittautua suoraan Arxiin. Osallistumispaikkoja on rajoitetusti. Viimeinen ilmoittautumispäivä kuntien nuorisotoimistoihin on 5. maaliskuuta.

Bändejä on arvioimassa 2-3 hengen ammattitaitoinen raati sekä kuusihenkinen nuorisoraati. Tapahtuman päätavoitteena ei kuitenkaan ole tiukka kilpailu Turun päätapahtuman esiintymispaikasta. Perimmäisenä ajatuksena on luoda nuorille oma tapahtuma, jossa nuoret voivat tuoda omaa osaamistaan sekä luovuuttaan esille.

Kaksi yhtyettä myös Verkatehtaan avajaisiin

Virallisen palautetta antavan tuomariston lisäksi myös Verkatehdas tuo tapahtumaan oman raatinsa. Heinäkuun 31. päivänä ovensa juhlallisesti avaava Verkatehdas valitsee Nuori Kulttuuri -tapahtumaan osallistuvista yhtyeistä kaksi ulkolavaa valloittamaan.

Nuorten taiteen harrastusta tukeva Nuori Kulttuuri -organisaatio on Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n hallinnoima. Organisaatio on järjestänyt erilaisia nuortentapahtumia jo vuodesta 1970 saakka. (HäSa)

Mainos