Uutiset

Asbestilöydöstä kahden vuoden evakko

Tuomelan koulun oppilaat joutuvat opiskelemaan korvaavissa tiloissa noin kaksi vuotta. Syynä evakkoon on koulussa tehty asbestilöytö.

Väistö alkaa ensi viikon maanantaina, jolloin eka- ja tokaluokkalaiset siirtyvät Meijerioppilaitokseen. Samaan aikaan 3-5-luokkalaiset aloittavat Wetterhoff-säätiön tiloissa Maijalassa ja Annalassa Wetterhoffinkadulla.

6-luokkalaiset jäävät muutamaksi viikoksi Tuomelan koulun tiloihin, joissa on uusittu ilmanvaihto ja vanhasta erillinen järjestelmä. Kuudesluokkalaiset siirtyvät Hykin lukion tiloihin hiihtoloman jälkeen.

Saattajia ja bussikyytejä

Koululaiset saatetaan Meijerioppilaitokselta iltapäiväkerhoon Tuomelaan ja seurakuntakeskukseen ensimmäisen viikon ajan. Oppilaat saattaa perille Lasten Liikunnan Tuen ja seurakunnan henkilöstö.

Koululaisten turvallisuutta lisätään poistamalla lumipenkkoja, lisäämällä varoittavia liikennemerkkejä ja hankkimalla koululaisille huomioliivit.

Wetterhoffin väistötiloihin 3-5-luokkalaiset kuljetetaan busseilla Tuomelan kouluilta. He saavat myös kuljetuksen takaisin iltapäivällä.

Tiloja katsellaan Hykistä

Väistötilojen käyttö ei aiheuta muutoksia opetussuunnitelmaan. Tuomelan tilojen iltakäyttö on peruttu 26. helmikuuta saakka.

Oppilaat opiskelevat näissä väistötiloissa kevätlukukauden 2012. Toistaiseksi on arvoitus, missä opetus jatkuu elokuussa 2012. Yhtenä vaihtoehtona voisivat olla Hykin lukiolta vapautuvat tilat.

Tuomelan koulu saneerataan perusteellisesti tai rakennetaan tilalle kokonaan uusi. Asia on tarkoitus tuoda lautakunnan käsittelyyn viimeistään toukokuussa. Uudessa tai saneeratussa koulussa koulutyö voisi alkaa tammikuussa 2014. (HäSa)