fbpx
Uutiset

Asem- huippukokouksen kulut

Suomen isännöimä Asem-huippukokous oli varmasti kalliimpi palaveri kuin veronmaksajille on uskallettu kertoa. Ensi vuoden talousarviokäsittelyn alkaessa voisi hyvällä syyllä kysyä: mitähän kaikkea hyvää tuolla herrojen keskustelukerhon kuluilla olisikaan saatu omille kansalaisille?

Esimerkkinä voisi mainita, ettei ensi vuoden talousarvio lupaa parempaa hoitoa vanhuksille, vaikka ennakkoon oli toista luvattu.

Kuten muistamme (?), vuosia sitten silloinen hallitus leikkasi tuntuvasti eläkkeitä ja lapsiperheiden tukia. Kun päätöstä tehtiin, ilmoitettiin, että “nämä nyt tehtävät leikkaukset ovat välttämättömiä valtion menojen tasapainottamiseksi, mutta ne tullaan aikanaan palauttamaan”.

Missähän vaiheessa lupauksien lunastaminen on tällä hetkellä? Nyt siihen olisi luullut olevan varaa – ainakin ministerit ja kansanedustajat nostavat palkkojaan sujuvasti ilman tuskaa. Mutta eduskuntavaalithan ovat tulossa; silloin kuullaan taas toiveita antavia lupauksia – jotka unohtuvat heti tuloslaskennan jälkeen.

Vanha veronmaksaja

Hattula

Menot