fbpx
Uutiset

Asiattomasti käyttäytyvät poistetaan ravintolasta

Kertaus on opintojen äiti. Niin myös Pata Kasin porttikieltotapauksessa, josta nimimerkki Vähän ihmetyttää kirjoitti viime tiistaina. Täsmennän hänelle tapaamme toimia ravintolassani.

Asiakkaan mainitsemat tapahtumat sijoittuvat taannoiseen torstai-iltaan, jolloin kahden miehen välille syntynyt sanaharkka, joka poiki myös fyysisen välienselvittelyn paikallisen Siwan edessä. Osallisena mittelössä oli toki silloin jo moni muukin, myös palautetta antanut naishenkilö.

Kolmea minuuttia vaille puolen yön ohjasin kaksi pöytäseurueellista asiakkaita ravintoalueen ulkopuolelle. Molemmista pöydistä otettiin sanaharkkaan tavalla tai toisella osaa, pääsääntöisesti kuitenkin rauhoittelun merkeissä. Koska suljemme kello 24, ravintola-alue tyhjennetään silloin, oli juomat juotu tai ei.

Poistuessaan ihmettelevän naishenkilön pöydästä eräs miesasiakas jätti pöytään lompakkonsa, jonka perään kyselin, myös palautetta kirjoittaneelta naiselta sekä hänen seuralaiseltaan. Nainen vastasi värikkäin sanankääntein ja karjui, kuinka heitä nyt varkaaksi epäilemään. Selitin kuulleeni “sivukorvalla” jonkun seurueen jäsenestä sanoneen ottavansa lompakon talteen, omistaja kun oli tiedossa. Lopulta kehotin naista siirtymään kotiinsa valon nopeudella ja loppukaneettini oli, ettei tarvitse näyttäytyä hetimiten.

Porttikielto on melko harvinainen ilmiö ravintolassani ja mikäli pariskunnalla sellainen olisi ollut, ei mies olisi seuraavana päivänä tervetullut edes noutamaan puhelintaan. Eivätkä he varmastikaan olisi istuneet iltaoluilla eilen illalla terassilla.

Mikäli meillä käyttäytyy asiattomasti, löytää itsensä varsin nopeasti ravintola-alueen ulkopuolelta, kuten mainittu pariskunta jo kerran aiemmin. Se ei silti vielä tarkoita porttikieltoa.

Marika Huhtala

Bar Pata Kasin porttikieltovastaava

Hämeenlinna

Menot